Husk: Du får gratis individuel Teams session med Elin når du følger ONLINEFORLØBET!

Bækkenbund og mavetræning efter fødsel

Vejen til en kerne i balance

FYSIOTERAPIKLINIK I VEDBÆK

Behandling og individuel træningsvejledning for kvinder og mænd

Fysioterapiklinik i Vedbæk for kvinder og mænd med problematikker relateret til:

 • Bækken, bækkensmerter og bækkenbund.
 • Gener i mave og ryg  så som smerter, delte mavemuskler (rectus diastase), arvæv og operation eller manglende styrke.
 • Åndedrætsfunktion
 • Dig der vil have hjælp til dine bevægelser og din træning i øvrigt, men med et særligt fokus på at genopbygge kernens funktion og styrke.

For dig der træner på SOLHEIMs onlineforløb, eller påtænker at gøre det:

En individuel konsultation i klinikken i Vedbæk kan give dig større udbytte af din træning, og hjælpe dig til at komme godt i gang fra start.
Konsultationen tager udgangspunkt i en indledende samtale samt en vurdering og analyse af dine bevægelses-strategier, samt evt. gener og smerter.

Konsultationen skal munde ud i justeringer her-og-nu, som forbedrer din krops funktion på kort og lang sigt, samt optimerer udbyttet af din træning. 

For kvinder der vil have hjælp til træning med et særligt fokus på kernens funktion, samt behandling og håndtering af smerter og gener opstået i forbindelse med- eller mange år efter graviditet og fødsel

Du er også velkommen i klinikken, selv om du ikke ønsker at træne på onlineforløbet. 

Du kan få hjælp til:

 

 • Diagnosticering af Rectus Diastase (delte mavemuskler), og vurdering af omfang samt potentiale for heling gennem træning.
 • Hjælp til træning af Rectus Diastase (delte mavemuskler) inden- og efter operation (Rectusplastik).
 • Behandling og funktionel træning ved gener fra underlivet (eks. inkontinens, nedsynkning eller overspændt bækkenbund og smerter i underlivet).
 • Behandling og træning ved diffuse smerter fra bindevævet, enten lokalt eller forskellige området i kroppen, arvæv, operation og stivhed samt evt. sammenhæng til traume eller langvarigt stress.
 • At genopbygge kroppens styrke med udgangspunkt i en velfungerende og stærk kerne, og at etablere en bedre og mere styrkende bevægelsespraksis i hverdagen, både når du træner og når du ikke træner. 
 • At hjælpe et åndedræt der er præget af mangeårige spændinger, eks. pga stress eller for at holde maven inde, og behov for at genetablere et frit åndedræt i samarbejde med en stærk og velfungerende kerne.

For mænd med rectus diastase (delte mavemuskler), arvæv eller smerter og stivhed i kroppen

Mænd kan også have Rectus Diastase (delte mavemuskler), og behov for vejledning i bedre strategier til brug både i styrketræning og anden træning og brug af kroppen i hverdagen.

Det foregår gennem træningsvejledning, manuel behandling, og ofte også en grad af livsstilsrelaterede ændringer.

 

De fleste mænd mangler ikke styrke. Men råstyrke kan for nogle være der samtidigt som mobiliteten til at effektiv bevægelse mangler, eller der mangler strategier til at fordele belastning mest muligt hensigtsmæssigt. God, funktionel træning kræver gode bevægelsesmønstre, og derfor arbejdes der også ofte med hele kroppens mobilitet. 

Behandling i klinikken i Vedbæk

 • Der anvendes følgende behandlingsforme:
 • Bevægelsesvejledning og korrigerende øvelser: Vurdering og analyse af dine bevægelses-strategier, samt evt. gener og smerter.

  Konsultationen skal munde ud i justeringer og korrigerende øvelser som forbedrer din krops funktion på kort og lang sigt, samt optimerer udbyttet af din træning og dine hverdagsbevægelser.

 • BeActivated: 

  BeActivated er muskelaktiveringsteknikker, udviklet af den sydafrikanske fysioterapeut Douglas Heel. Teknikkens filosofi bygger på viden om at gentagne fysiske eller psykiske stressbelastninger kan ændre kroppens primære og ideelle arbejdsmønstre.

  Helt grundlæggende ser man ofte, at primære muskler der har til opgave at trække vejret og bevæge dig vælger ”at trække stikket ud af kontakten” ved stressbelastninger eller skader. Kroppen er god til at kompensere, og finder hurtigt andre muligheder, så du fortsat bevæger dig og trækker vejret. Men de mønstre kan være årsag til nedsat styrke, stivhed, smertetilstande og overbelastningsskader, eller hovedpine, for at nævne nogle. Formålet med teknikken er at kortlægge disse kompensations-mønstre og derudfra genaktivere de inaktive muskler, så du igen er mest muligt robust og stærk.

  Disse simple behandlingsteknikker tager få minutter at lave. Du kan derfor selv lave dem som hjemmeøvelser, og fortsætte behandlingen selv.

  BeActivated er en tilgang som er gavnlig i skadesbehandling, også når kernen er beskadiget som eks. ved Rectus Diastase eller inkontinens.  Den kan bruges præstationsfremmende i sport, og i behandling af stress som et “terapeutisk vindue” til at bryde mønstre ved kroniske smerter og mangel på overskud fysisk og psykisk.

 • Fysio Flow (+gratis adgang til træningspgrammer i Fysio Flow App):
  Fysio Flow er en danskudviklet træningsform som er baseret på den seneste forskning på bindevæv. Fysio Flow bygger på hvordan bindevævet kan stimuleres gennem træning, og lader sig påvirke af andre dimensioner som åndedræt og sindstilstand – altså hvordan man går og har det i livet. Fysio Flow er en træningsform hvor vi aktiverer kroppens ro- og hvilesystem, samt påvirker den samlede bevægelighed. Rent praktisk foregår Fysio Flow træning sådan, at vi efter en opvarmning arbejder med rolige men aktive, dynamiske stræk for hele kroppen, hvor vi bevæger os i små, lirkende bevægelser ude i et stræk. Afslutningsvis er der en kort afspænding. Mange af bevægelserne vil kunne genkendes fra yogaens stillinger, men den måde vi arbejder dynamisk i strækket, og med fokus på kropsomspændende sammenhængende af bindevæv gør alligevel, at det ikke er det samme. Træningen foregår individuelt, og der gives træningsprogrammer via Fysio Flow App. 
 • Vejledende samtale: Samtalen er del af alle behandlinger, og tager udgangspunkt i dine aktuelle gener, ønsker og behov, samt munder ud i en afstemt målsætning og afgrænsning af indsatsen i fællesskab.
 

Eller ring og aftal nærmere her: tel:+4560641403

Pris er fra den 1. november 2022 for 1 time 1050 kr. / 30 min. 750 kr.

Der kan gives delvis refusion via Danmark dersom du er medlem.

Du kan melde afbud frem til og med dagen inden pr. mail, sms eller opkald. 

Ved udeblivelse uden forudgående afbud påregnes betaling for konsultationen.

Klinikken ligger på adressen:

Vedbæk stationsvej 21b, 1tv, 2950 Vedbæk (2 min. i gåafstand fra Vedbæk Station (kystbanen/regionaltog)

Nyhed! Specialiceret undersøgelse og behandling af underlivet for kvinder og mænd

Der er nu mulighed for specialiseret fysioterapeutisk undersøgelse og målrettet behandling af underliv og bækkenbund hos gynobs fysioterapeut Micha Grøn, som arbejder i klinikken i Vedbæk hver torsdag. 

Vælger du Sundhedspakken bookes der tid hos Micha og Elin samme dag, en sammenlagt konsultation på 1,5 time (45 min. hos os hver) + overlevering

Vi står for overlevering og koordinering af din undersøgelse, behandling og træning

Du får behandling og træning der kommer hele vejen rundt, uden at skulle være bærer af alle relevante oplysninger i dit forløb. 

Klik her for at aftale nærmere.

Online konsultation

Nu er der åbnet for online konsultation over Teams for alle

1 Time individuel vejledning /1050 kr:

Gennem mange år har alle deltagere på SOLHEIMs onlinforløb haft adgang til online konsultationer med træningsvejledning. 

Erfaringen har været overvældende positiv, og der er meget der kan opnås både i forhold til at forstå en problematisk, og at komme videre med justeringer på bevægelse som kan hjælpe her-og-nu og på lang sigt. Sidstnævnte ofte i samspil med onlineforløbet og den store vidensplatform dette udgør. 

Send endelig en mail nedenfor hvis dette er noget du vil høre mere om eller du har spørgsmål hertil.

Nyhed: Supervision

Gennem de sidste 10 år har rigtig mange professionelle taget SOLHEIMs kurser i Funktionel træning af Bækkenbund og Rectus Diastase. 

Nu tilbydes der supervision på timebasis efter aftale. 

Her kan der gennemgås videomateriale, cases og andre aspekter af undersøgelse og behandling.

 

Pris: 1 time / 1050 kr.