Der er åbnet for tilmelding til nye kurser for fagpersoner – find dem her!

Efterfødselstræning online

Hvis man følger efterfødselstræning online, er der mange fordele som gør en travl, uforudsigelig og ny hverdag med baby lettere

Skab resultater med online efterfødselstræning

Efterfødselstræning er noget vi er meget bevidst om, at der skal til når vi har født. Det har ikke altid været sådan, men i dag ved vi kvinder det godt, og vi vil også gerne gå til træning efter fødsel. Men det kan være svært at finde tiden. 

 

Vi kan ikke gøre noget med de søvnløse nætter, og babys mange behov der skal dækkes. Ej heller det, at alle planer konstant bliver lavet om i den evige jagt på søvn, mad og rene bleer. Men med et online træningsforløb kan vi gøre træning efter fødsel, eller træning efter kejsersnit nemt for dig.

 

Måske kommer mange af os til at have fokus på vægttab efter fødsel. Eller det, at der skal laves knibeøvelser efter fødsel. Men efter fødsel træning kan være mere end det. Vi kan give dig funktionel træning af hele kroppen, samtidigt som du får lavet dine knibeøvelser, og vi kan gøre det online. Ikke bare vil det være efterfødselstræning som kommer din krop og din hverdag til gode, men det vil også gøre, at træning efter fødsel ikke kommer til at handle om vægttab og knibeøvelser kun. Missionen med SOLHEIMs onlineforløb er nemlig lykkedes når det frigiver både mere tid for dig sammen med baby, og mere tid til omsorg for din egen krop.

 

De resultater vi skaber med online efterfødselstræning, opnås ved at genopbygge din krops styrke, din kernes funktion og tilliden til din krop. Men du vil også opdage, at du kan få en stærk velfungerende krop med mindre træning, bedre bevægelse og mere fokus på kvaliteten i den træning, du laver. Derfor er specifik viden om kvindekroppens anatomi en del af vores online træning efter fødsel. Også selv om det er vægttab efter fødsel der er dit hovedmål.

 

SOLHEIMs efterfødselstræning bygger også på viden om bindevævets støttesystem, der bærer dine organer, og gør at dine muskler kan udvikle kraft, både i mave og bækken. Og vi har en passion for at formidle at bækkenbunden kan trænes funktionelt, og dermed kan komme til at fungere igen. Så den igen bliver klar til træning efter fødsel eller træning efter kejsersnit.

Derudover kommer de mange års erfaring jeg har som mor, i at selv føde og leve med børn i en travl familie. I SOLHEIM kender vi kender den virkelighed, som kvinders træningsplaner og ambitioner skal fungere i. Og vi ved hvorfor mange ikke finder tiden.

Hvornår må man starte med at træne efter fødsel?

Det er individuelt hvornår du må starte med at træne efter en fødsel, og din krop trænger til hvile, og tid til at hele. Du anbefales at vente mindst 3 måneder med at løbe. En god regel er at tale med din sundhedsplejerske, eller læge ved 6-8 ugers check. Du kan lave blide øvelser der aktiverer din bækkenbund sammen med åndedrættet allerede få dage efter fødslen, og gå kortere ture samt bygge gradvist op med blide øvelser.

 

 

Hvornår skal man lave knibeøvelser efter fødsel?

Efter en fødsel må du gerne starte op med knibeøvelser få dage efter fødslen. Det gælder også selv om man har født ved kejsersnit. Knibeøvelser er de første øvelser du må lave, og du må gerne aktivere bækkenbunden på en udånding, så du blidt vækker samspillet med resten af din kerne.

 

 

Hvor lang tid skal man holde sig i ro efter fødsel?

Det er vigtigt at give kroppen hvile og tid til at hele efter en fødsel. Som nybagt mor kan det godt tage nogle uger før du gradvist øger dit aktivitetsniveau, alt efter hvordan du har det. Både mavemuskler, bækkenbund og kroppens støttesystem omkring livmoder har brug for tid til at komme sig. Det er normalt, at det tager 2-3 måneder før du igen træner med let belastning, og er fysisk aktiv.

Vi kalder det at træne KLOGT

Efterfødselstræning handler om at genskabe optimale forhold mellem bækkenbund, mavemuskler, rygmuskler, åndedræt og din kerne i øvrigt. Og selvfølgelig om at finde overskuddet og tiden... Men det handler også om at genskabe en stærk kerne der tåler belastning godt når du bruger hele kroppen. Derfor træner vi hele kroppen, og vi bevæger hele kroppen med fokus på at arbejdsforholdene for din kerne er gode. Så hele din krop bliver stærkere, og de enkelte dele, som eksempelvis din bækkenbund eller dine mavemuskler, fungerer bedre.

Online træning efter fødsel

Hos SOLHEIM har vi udvalgt de vigtigste øvelser for kvinder der søger træning efter fødsel, og sat dem sammen til et onlineforløb. Onlineforløbet sørger for at du får træningsvideoer løbende, men i dit eget tempo. Og du får desuden adgang til hjælpevideoer, viden og vejledning i det fælleskab som du er en del af, når du laver din efterfødselstræning via vores onlineforløb.

 

Træningen i onlineforløbet er bygget op omkring det princip, at kernen styrkes bedst når alle aspekter inddrages, fordi kroppen fungerer som en helhed. Enten du har rectus diastase, søger træning efter kejsersnit, knibeøvelser efter fødsel, har bækkenbundsgener, bækkensmerter eller noget tredje, er det kernens funktion sammen med resten af kroppen vi træner. Det er en forudsætning for at træne med fokus på vægttab efter fødsel, eller hvis du bare rigtigt vil komme igang med træning efter fødsel.  

 

Alle disse principper tager SOLHEIMs online efterfødselstræning højde for, så du kan tåle belastning godt, og bevæge dig stærkt og frit. Derfor er der også kun 1 online forløb hos os, men der kan være mange forskelige grunde til, at du har brug for det. Kernen kan være udfordret på mange måder, og gennem hele livet, og vi håber derfor du vil se det som mere end end en søgning efter “efter fødsel træning”. 

Enten du er nybagt mor, ikke så nybagt mor, mor som har eller ikke har gener fra mave og bækkenbund, eller mor som vil bære dig selv bedre og træne smartere på mindre tid – så kan SOLHEIMs online onlineforløb for kvinder være relevant.

 
I onlineforløbet træner vi også med fokus på en kerne der kan tåle hop og løb. Det er en af grundene til, at vi er mere end knibeøvelser efter fødsel.
Se hvordan i videoen her:

Vælg mellem 2 produkter

Samlet Pakke

Til dig, der helt selv vil vælge tempo!
Adgang til SOLHEIMs onlineforløb i hele 18 måneder. Her betaler du kun én gang.

Fleksibelt abonnement

Adgang til SOLHEIMs onlineforløb i abonnement, når du betaler månedsvis uden bindingstid.
Abonner kun så længe du ønsker!

Hvor meget træner man med SOLHEIMs efterfødselstræning?

De første 3 moduler tager ca. 6 uger eller mere hvis du har brug for det. Her træner du dagligt i 10-15 minutter. Men husk: Vi ved, at din hverdag kan tage en uventet drejning. Forløbet venter på dig, og løber ingen steder, hvis du træner mindre og går langsommere frem.

Fra modul 4 og frem til og med 12 kan du vælge at træne med lidt mere intensitet, og i 20-25 sekunder 3-4 gange/uge. Men mange vælger også at fortsætte med de korte, daglige træningspas, fordi det er en rytme der passer dem bedre.

Hele forløbet tager i underkant af 9 måneder, hvis sol og måne og babyer står i vinkel. Men det må godt tage den tid du skal bruge. Og vi har lavet 9 VIP moduler til jer der vil hygge jer videre med kettlebells og mere belastning. 
 
Vi forholdes os til efterfødselstræning som noget vi tager os af hele livet. Der er derfor ingen skam i at blive hos os længere, og gøre træning efter fødsel til mere end blot det.

Er der vejledning undervejs?

• Du bliver vejledt i hver film, og kan desuden finde ekstra vejledning til hvert modul ved behov. Der er desuden vejledning løbende i hvordan du skal forholde dig til din mave, eller bækkenbund, og hvornår du må gå videre til næste træningsprogram.
• Der er hjælpemateriale og hjælpevideoer til alle aspekter af træningen, dine hverdagsbevægelser og hjælp til øvelserne i hvert modul. Dette kan du benytte efter behov.
• Alle starter ved modul 1, uanset tidligere træningserfaring. Fordi vi så gerne vil at din bækkenbund og kerne i øvrigt indgår i hvordan du træner, og de bevægemønstre du skal lære.
• Du modtager automatisk motivationsmails ved tilmelding.

Du kan også få gratis vejledning over Microsoft Teams, hvor der er kamera på. Her svarer Elin dine spørgsmål, og der er mulighed for at kigge på konkrete udfordringer eller spørgsmål til træningen. På facebook er der desuden en lukket facebook gruppe for alle de kvinder der følger SOLHEIMs onlineforløb, hvor Elin besvarer alle spørgsmål – og hvor der desuden er fællesskab med andre kvinder på forløbet, og erfaringer at hente.