Husk: Du får gratis individuel Teams session med Elin når du følger ONLINEFORLØBET!

Om SOLHEIM og historien bag

Balance mellem træning og livet som mor

Om SOLHEIM Bevæg Dig Stærk

Hvem er Elin Solheim?

Elin Solheim (f. 1975 i Norge) er kvinden og moren, der udviklede SOLHEIM i 2013, og som siden hen har stået for den videre udvikling og undervisning. Elin Solheim er mor til 3, fysioterapeut, iværksætter, forfatter og underviser. Hun har over 20 års erfaring som fysioterapeut og underviser i bevægelse, bl.a. dans og yoga.

I årene 2007-2011 fødte hun 3 gange. Hendes 3 piger kom til verden lige i rap efter hinanden. Den erfaring blev grundlaget for en omfattende søgen efter og udvikling af mere viden om træning af kvindekroppen. Det er denne nysgerrighed og vilje til at styrke kvinder bedre der fortsat driver SOLHEIMs udvikling i dag. Og det gør, at Elin også underviser andre professionelle i SOLHEIMs metode og træningstilgang.

Elin Solheim om udviklingen af SOLHEIM Bevæg Dig Stærk

 • Med SOLHEIM blev mit liv som mor til 3 forenet med min faglighed og viden. Visionen var oprindeligt at dele min egen førstehåndserfaring som hårdt presset mor til 3. Jeg ville finde en bæredygtig vej til at få kroppen, der har været gravid og født, tilbage på sporet. Og jeg ville være med til at vise en vej, der åbner realistiske muligheder til, at man som mor kan investere i en stærk krop trods tårne af vasketøj og snotnæser samtidigt med et travlt og krævende arbejdsliv.

  Henad vejen blev jeg opmærksom på, at det ikke kun handler om at træne nok eller om at finde tiden til træning. Der var mange forhold som jeg blev nødt til at forstå til bunds, som eksempelvis hvorfor så mange kvinder kæmper med delte mavemuskler (rectus diastase) eller en svag bækkenbund. Det handler ligeså meget om at træne klogt og på en måde, hvor det rent faktisk har den effekt vi ønsker, og hvor træningen rent faktisk gør kroppen mere velfungerende og stærkere.

 • Jeg opdagede, at for mange kvinder er delte mavemuskler (rectus diastase) samt udfordringer med bækkenbundens funktion og nedsynkning af underlivets organer et benspænd. Men ofte er det også åndedrætsproblemer, stress og søvnmangel som spiller ind. De er alle nogle vigtige aspekter, som i høj grad spiller ind på vores træning og effekten af den. Det er især vigtigt, når vi har født fordi hele vores kerne har været på overarbejde.

  Jeg blev selv overrasket over, at min krop ikke kunne det samme efter hver graviditet. Jeg blev ydmyg overfor, hvor svært det kan være ikke blot at komme i gang, men at nå dertil, hvor jeg kunne det samme som før, selv om jeg trænede som anbefalet.

 • Vi kan træne mindre, men bedre og meget mere effektivt.  Vi kan sågar bevæge os stærkere, når vi ikke træner. Ved at vi forstår, mærker og håndterer centrale aspekter af vores krops funktion som især er knyttet til vores kerne, får øvelser og bevægelser som man troede man kendte en ny mening. Og ikke mindst: Bevægelserne og øvelserne får større effekt i form af at gøre os stærkere og mere velfungerende. Vi kan simpelthen ikke løbe fra vores anatomi, selv om vi som kvinder i dag ved at vi kan, hvad vi vil. 

 • SOLHEIM Bevæg Dig stærk er et vidensfælleskab der er med til at ændre dit mind-set omkring træning. Her er et hav af viden om træning for kvindekroppen og et onlineforløb, der tilrettelægger det hele for dig, så du kan tage det i dit eget tempo. Det handler ikke om at få den perfekte krop udadtil, men om at få en velfungerende krop, som du er glad for og har det godt i. Det handler om, at din krop skal kunne det, du vil og skal bruge den til.

  Jeg har på egen krop mærket, hvor langt man kan komme med de øvelser og bevægelsesvaner, jeg i dag introducerer i mit onlineforløb - og den dag i dag er de fortsat en del af min hverdag.

 • Da jeg begyndte at grave ned i det, blev det tydeligt for mig, hvor mange kvinder som lider af oversete gener. Gener, som for mange varer ved i årevis, også selvom den udbredte opfattelse er, at de bare kan ’fikses’ med knibeøvelser og efterfødselstræning. Det skaber selvfølgelig store frustrationer, for sådan er virkeligheden ikke. Derfor er der brug for SOLHEIMs onlineforløb, som med afsæt i forskning, klinisk erfaring og en dybdegående forståelse for den kvindelige anatomi, udgør et alternativ til quick fixes.

  Enten vi føder børn eller er på vej mod overgangsalderen, sker der ændringer i kroppen, som ikke bare kan klares med intensiv træning en kortere periode! Mere end noget andet ønsker jeg at give videre, at vi kan få en velfungerende krop efter vi blev mødre. Og at vi kan lykkes med at holde kroppens funktion og styrke ved lige hele livet, også i disse travle år med børn, familie, eller et krævende arbejde – hvor kontrol over tid og overskud ikke er en del af pakken. Så vi mest af alt – har tid til at have travlt med, og overskud til vores liv.

 • Jeg har arbejdet i over 20 år som fysioterapeut, og med forskellige områder. Men på intet tidspunkt har jeg 100% set fidusen i min rolle som den, der skal være der for at mine klienter får trænet. Det er i virkeligheden at narre mig selv og mine klienter. Min fysiske tilstedeværelse udgør i virkeligheden en barriere for at få trænet, på grund af den begrænsing der netop ligger deri.

  Det er er gået op for mig gennem at starte og drive SOLHEIM, at det virkeligt er “udenfor” konsultationen, at mine klienter tager ejerskab på og anvender den viden og erfaring jeg sidder inde med. Og ikke mindst, at det er dette ejerskab, der ender med at gøre den langt største forskel for kvinderne. Derfor er et onlineforløb med mig som digital vejleder via video, onlinemateriale, mail og facebook en langt bedre løsning, en langt mere holdbar investering for kvinderne. Og  ikke mindst en investering, der giver dem den stærkeste og mest velfungerende krop både her og nu, og på lang sigt.

  Det kan godt være, at kvaliteten nogle gange synes højere med en træner ved din side i rummet. Men den træning der har effekt - er den du får gjort, med fokus på DU. 

  Velkommen til SOLHEIM BEVÆG Dig Stærk!

Enten vi føder børn eller er på vej mod overgangsalderen, sker der ændringer i kroppen, som ikke bare kan klares med et quickfix og intensiv træning en kortere periode

SOLHEIMs onlineforløb er udviklet til kvinder

Vi ved alle sammen at træning er godt, men det vi kvinder ofte mangler hjælp til er:

 

 • Hvordan vi kan træne med- og hele delte mavemuskler (rectus diastase)?

 • Hvordan vi kan få en stærk bækkenbund som tåler aktivitet – og ikke sidde tilbage kun med knibeøvelser?

 • Hvordan vi kan nøjes med mindre træning, og stadigvæk få en stærk krop?

 • Når vi på eller andet tidspunkt i livet har født, eller nærmer os overgangsalder – hvordan vi skal navigere i forhold til idealet om mere træning og hårdere træning?

 • Hvordan træning med udgangspunkt i en stærk, velfungerende kerne kan gøre os klar til “normal” træning, eller “rigtig” træning med høj belastning?

 • Hvordan vi kan opbygge den styrke  i mave, bækkenbund, ryg og kerne i øvrigt som gør, at du igen kan bruge din krop til lige den træning og de aktiviter du vil?
I SOLHEIM ved vi, at kvinder skal og kan træne med belastning for at holde sin krop stærk hele livet. Forskellen er, at vi bygger broen som gør, at din krop netop bliver klar til den høje belastning igen. Og vi gør op med myten om, at det "burde" du være klar til, fordi årene er gået siden du sidste gang var gravid.
Elin Solheim
Elin Solheim
Indehaver af SOLHEIM Bevæg Dig Stærk

Er du parat til at få din krop tilbage efter du er blevet mor?

SOLHEIM tilbyder

Samlet Pakke

Til dig, der helt selv vil vælge tempo!
Adgang til SOLHEIMs onlineforløb i hele 18 måneder. Her betaler du kun én gang.

Fleksibelt abonnement

Adgang til SOLHEIMs onlineforløb i abonnement når du betaler månedsvis uden bindingstid.
Abonner kun så længe du ønsker!

Vil du sige "Ja tak" til dette?

 • Få styrken tilbage i din krop til trods for morgenhår eller gylp på trøjen, imens du styrker din kernes svageste område.
 • Lær redskaber, der gør du tør og kan bevæge dig og træne til trods for, at du har delte mavemuskler (rectus diastase) – og gør det helt uden bælte (splint).
 • Få en kerne, der fungerer, så du kan leve et aktivt liv med en bækkenbund, der holder tæt, og en mave, der ligner sig selv.
 • Få adgang til hjemmetræning uden stress og uden barrieren ved at skulle tage hjemmefra. (Vi ved, at du ikke har meget tid. Vi giver dig max udbytte, når muligheden til hjemmetræning er der).
 • Opdag, hvordan små ændringer gør passiv muskelmasse til aktivmuskelmasse, selv når du ikke træner.
 • Oplev at udseende og skønhed er mere end vægttab: Tilfør dét, der bærer dig bedre og bevæger dig stærkere - så følger det ydre med!
 • Få tilliden til din krop tilbage og mærk velværet det giver, når den kan det, den skal.