Husk: Du får gratis individuel Teams session med Elin når du følger ONLINEFORLØBET!

Elsker du at være mor, men ikke hvad det har gjort ved din krop?

Solheim giver dig tilliden til din krop tilbage

Effektiv træning når det passer dig

Har du delte mavemuskler (rectus diastase), en svag bækkenbund, eller er kroppen ikke blevet sig selv siden du blev mor? Genopbyg styrken i hele din krop, men med udgangspunkt i en stærk kerne.

SOLHEIMs onlineforløb giver mening selv om det er mange år siden du fødte.

Produkterne

Samlet
Pakke

Til dig, der vil give dig selv tid!
Adgang til SOLHEIMs onlineforløb i hele 18 måneder. Her betaler du kun én gang.

Fleksibelt abonnement

Adgang til SOLHEIMs onlineforløb i abonnement, når du betaler månedsvis uden bindingstid.
Abonner kun så længe du ønsker!

SOLHEIMs onlineforløb indeholder de vigtigste øvelser for kvinder

Hvem er det for?

  • Du er nybagt mor
  • Du er Ikke så nybagt mor
  • Du har (måske) delte mavemuskler
  • Du har svag bækkenbund
  • Du vil træne klogt
  • Du vil træne hjemme

Hvad er delte mavemuskler 
(rectus diastase)?

Delte mavemuskler (rectus diastase) er en tilstand hvor mavens bindevæv (Linea Alba) svækkes, og dette kan igen skabe en unaturlig afstand mellem de to dele af sixpack musklen (M. R. abdominis).

Tilstanden giver ringere arbejdsvilkår for mavemusklerne, dårligere støtte til organer og rygsøjle, fordøjelsesforstyrrelser, og kan funktionelt give oplevelsen af at være ubeskyttet, eller svag i mave og ryg (kernen). Nogle oplever også at det giver gener at ligge på siden, og ofte vil mavens form og udseende være ændret. 

Termen ”delte mavemuskler” er faktisk misvisende, da dine mavemuskler fra naturens side altid har været delt. Men bindevævet, der forbinder mavemusklerne langsmed midtlinjen har været stærkt og spændstigt ligesom musklerne. Og det er først når dette svækkes, at man ofte “opdager” at der er en aftstand. 

 

Hvem får delte mavemuskler (rectus diastase)?

Delte mavemuskler er en naturlig tilstand som altid indtræder i 3. trimester i en graviditet. Hos nogle (ca 40 %) heler dette ikke spontant, og her ved vi at en målrettet indsats er nødvendig.

 
Det er ikke kun graviditet, der kan give delte mavemuskler (rectus diastase). Hos mænd ses det også efter mange års mavetræning med dårlig teknik. Forkert træning kan gøre problemet værre eller være med til at vedligeholde tilstanden i stedet for at give dig den mave, du drømmer om.
Interne forhold i maven, eks. livsstilsrelateret øget intraabdominalt fedt eller fordøjelsesforstyrrelser kan også udfordre mavens, og bindevævets integritet og styrke. Som Diane Lee i Canada siger om mænd der har delte mavemuskler: “They never deliver the baby.”
 

Hvordan træner man delte mavemuskler?

 
Delte mavemuskler (rectus diastase) er en tilstand der handler om, hvorvidt din kerne som helhed arbejder godt eller ej. Og derfor er træning helt essentielt.
Det er dog ikke blot et spørgsmål om at lave flere mavebøjninger. Og det handler ikke primært om at reducere afsatanden. Træning af delte mavemuskler handler om at genopbygge et stærkt bindevæv gennem bedre belastningsforhold og bedre strategier i din kerne som helhed. 
Bindevæv kan trænes, og det kan genopbygges. Men det kræver det rigtige stimuli, og det kræver tid. Hvis din træning har som fokus at reducere afstanden her-og-nu, er det som oftest IKKE et stimuli der genopbygger dit bindevæv. Og bælte skal bruges yderst sjældent, og med varsomhed. 
 

Kunderne siger...

Jeg kan nu løbe ture uden at lække. Det virker også til at jeg kan løbe lige før menstruation. Jeg er virkelig glad for at jeg er kommet i gang med dette forløb – den vigtigste træning af alt det jeg træner som konkurrenceløber.

Konkurrenceløber
Mor til 2

Efter 2 graviditeter gik jeg virkeligt til den med Crossfit og maveøvelser for at få den mave flad, men det blev bare værre og værre. Med SOLHEIMs onlineforløb – med start 8 år efter første fødsel – har jeg lært hvordan jeg skulle bruge mit åndedræt og min bækkenbund under min træning. Jeg lærte at stole på min krop, og begyndte endeligt igen at føle mig stærk i min mave. Jeg føler jeg er nået virkeligt langt!

Camilla
Mor til tre og to kejsersnit

Min diastase skrumper endelig! Jeg har oplevet stilstand i den nederste del, der siden efteråret sidste år stædigt har holdt fast i tre fingre. I sommers slap jeg mit tupler forløb (bælte) til fordel for din træning. Nu er den på knap 2 hvis vi skal være meget krakilske. Jeg kan nu ikke få fingrene ned mellem kanterne mere fordi bindevævet er blevet så meget stærkere. Jeg er bare så glad for at der endelig sker noget!

Annika
Mor til to

SOLHEIM i medierne

Kvinde - Bevæg dig stærk

KVINDE bevæg dig stærk – Slut med junk-træning handler ikke blot om øvelser, der skal gøres, til du er stærk nok. Det er et mindset og en erfaring, som holder dig stærk hele livet. Bogen er din bedste ven, når du følger SOLHEIMs onlineforløb. Begge dele kan også anvendes hver for sig.

Kommende workshops

Kursus 1: Funktionel træning med fokus på rectus diastase og...

Dette er et af SOLHEIMs mest populære kurser for fagpersoner: Fysioterapeuter, kiropraktorer, psykomotoriske terapeuter eller...

Læs mere
27 Sep
September 27, 2024 9:00 am. Hotel Marina, Vedbæk Strandvej 391, 2950 Vedbæk
Fordybelsesworkshop – Fascier og Rectus Diastase
Læs mere
26 Sep
September 26, 2024 9:00 am. Hotel Marina, Vedbæk Strandvej 391, 2950 Vedbæk
Fordybelsesworkshop – Løb Efter Fødsel
Læs mere
Se alle workshops

Få de seneste nyheder

Glem myterne om delte mavemuskler (rectus diastase) og få din mave og krop tilbage! Tag din bækkenbundstræning til next level mens du styrker og bevæger hele kroppen, og få no-bullshit viden om træning for kvinder med udgangspunkt i en stærk og velfungerende kerne.