Delte mavemuskler efter fødsel

SOLHEIMs onlineforløb er for kvinder der har delte mavemuskler efter fødsel.  Men det er også til dig der har delte mavemuskler efter en graviditet der ligger mange år tilbage. Du kan træne delte mavemuskler, så læs med her.

Hvordan kan du træne delte mavemuskler efter en graviditet?

Der er mange faktorer at tage højde for ved træning af delte mavemuskler (rectus diastase). Det kan faktisk være noget af en jungle at finde rundt i, af råd og velmente quickfixes til kvinder der er generet af tilstanden. 
Drag to resize
Ca. 40 % af alle kvinder der føder har stadigvæk delte mavemuskler (rectus diastase) 6 måneder efter fødsel.
Drag to resize
Selv om de fleste mærker en eller anden form for generel kropslig bedring af at træne, kæmper mange fortsat med en mave der har ændret form. Og mange oplever en mave som ikke responderer på træning som før. For mange kvinder betyder det også, at der opstår tvivl om hvad der er den rigtige træning af delte mavemuskler. Måske støder du for første gange ind i genoptræning efter graviditet lige nu fordi du er en ny mor. Det kan også være du er en rutineret mor til større børn som mærker, at der er dele af kroppen der stadigvæk har brug for træning efter graviditet.

Det vi ved om træning af delte mavemuskler i dag

SOLHEIMs onlineforløb er bygget på solid viden og erfaring. Og et vedvarende arbejde siden 2013 for at finde, formidle og anvende viden om træning af delte mavemuskler efter fødsel. Det er viden der formidles til kvinderne der har brug for en træningsmetode der virker. Og det er viden som fysioterapeuter der møder kvinderne undervises i.

Det vi ved om træning af delte mavemuskler efter fødsel er:
Der skal ofte specifik træning til for at hjælpe helingen videre, når maven ikke er helet mere eller mindre spontant de første måneder efter fødslen.

Heldigvis er kroppens bindevæv og muskulatur påvirkeligt. Det er ikke for sent at gøre noget ved det, selv om du først mange år efter opdager at du har haft delte mavemuskler efter fødsel.
Du kan altså træne delte mavemuskler efter graviditet, men rectus diastase træning kan kræve særlig rådgivning og viden

Træning af delte mavemuskler, eller rectus diastase behandling, handler IKKE først og fremmest om at samle dine mavemuskler efter graviditet. Uanset tidspunkt for indsatsen og træningen gælder dette:
Det handler det om at få din kerne til at arbejde som en sammenhængende, tryk tolerant container. En container, hvor bindevæv og muskler arbejder sammen. Det er DET, der gør dig stærk og giver dig din mave tilbage.

I SOLHEIMs onlineforløb får du funktionel træning hvor disse faktorer er taget højde for, og hvor du bliver rådgivet og vejledt undervejs. Vi vil nemlig, at det skal være nemt for dig at træne.

Hjælp til træning med rectus diastase

I vores onlineforløb og træningsfællesskab lærer du at både hverdagsbevægelser og træning kan stimulere helingen den rigtige vej.Ikke mindst viser vi dig, at du ikke skal være bange for at bevæge dig og belaste din krop!

Vi vil så gerne at du kan bruge din krop til det, du gerne vil!

Du lærer at træne de versioner af belastninger, kendte øvelser og bevægelser som du er klar til nu. Versioner som over tid udvikles og genopbygger styrken i din krop og mave gradvist, og sikkert undervejs.

Vi lærer dig en strategi som giver din maves midtlinje den stabilitet der mangler, og som samtidigt stimulerer bindevævet til at genopbygge sin styrke. Du lærer at bevæge dig trygt, stærkt og godt mens du heler dine delte mavemuskler.Hvis du har det som andre kvinder der søger træning efter graviditet, så har du måske også et mål med træningen om at få din krop igen.

Write your awesome label here.

Det vi ved er, at træning af bindevæv, tager tid

Der findes ingen quickfixes.

Derfor er det helt centralt i SOLHEIMs onlineforløb at vise dig en vej hvor du allerede fra første dag kan træne og bevæge dig. Og at du kan gøre det med trygheden i, at du er godt i gang med at gøre det, der heler din mave over tid.

I vores online træningsfællesskab er der desuden ubegrænset online support fra fysioterapeut Elin Solheim. Og der er alle de andre kvinder der deler spørgsmål, erfaringer og oplevelser undervejs.

Valg af produkt

Træning af delte mavemuskler kan godt kræve noget længere tid på enkelte moduler i SOLHEIMs onlineforløb. Det er helt normalt, og kan variere fra kvinde til kvinde.
Det kan derfor være en fordel at købe Samlet Pakke for ikke at blive stresset over et abonnement der løber, eller føle frustration over at det tager tid. 

Du er dog velkommen til at starte på abonnement, og skifte produkt. Du kan indenfor 30 dage nå at prøve modul 1 og 2, for derefter at opsige abonnementet og i stedet købe Samlet Pakke. Du får en måneds abonnement krediteret når du skifte/køber Samlet Pakke, så du får reelt en gratis prøve måned.

Dette lærer du

Det du lærer i forløbet er helt basalt set, at bruge en strategi der giver stabilitet til mavens midtlinje (dit bindevæv der) og kerne. Det gør du især via bækkenbund og åndedræt når du træner og belaster kroppen. Desuden får du en bevidsthed om hvordan du positionerer din krop (dit bækken, dine ribben etc) når du står, sidder, går og bevæger dig. Så du kan bevæge dig trygt, og bevæge dig godt.

Du bruger altså strategien når du laver øvelser på måtten, og overfører den til dine hverdagsbevægelser. Og på sigt, din almindelige træning.

Der er ingen af os der kan lære alt sammen på en gang. Derfor er forløbet skruet sammen så du lærer lidt ad gangen, via træningsprogrammerne, via hjælpevideoer, via motivationsmails og via online support i en lukket gruppe for medlemmer på facebook. Det er skruet sammen så det er nemt at overskue, og kan tilpasses din hverdag.

Hvad kan du forvente

De første 2-3 måneder mærker mange en hurtig effekt fordi muskelsamspillet og kroppens evne til at bære sig selv bliver bedre. Det giver en oplevelse af øget styrke. I tiden herefter vil det være en langsommere proces. En proces som handler om, at de mange stimuli over tid stimulerer til et stærkere bindevæv helt ned på celleniveau. Det er en accumulerende proces, og din fortsatte indsats vil derfor blive ved med at give resultater over flere år.

Du kan starte allerede i dag!
Created with