Om Elin Solheim

Elin Solheim (f. 1975 i Norge) er kvinden og moren, der udviklede SOLHEIM i 2013, og som siden hen har stået for den videre udvikling og drift. Elin Solheim er fysioterapeut, iværksætter, forfatter og underviser. Hun har over 20 års erfaring som fysioterapeut og underviser i bevægelse, bl.a. dans og yoga.

I årene 2007-2011 fik hun med sin mand Nikolaj 3 piger, som blev født lige i rap efter hinanden. Det blev grundlaget for en omfattende søgen efter og udvikling af mere viden om træning af kvindekroppen. Denne nysgerrighed og vilje driver SOLHEIMs udvikling hver dag. Og det gør, at Elin også underviser andre professionelle.

Elin Solheim fortæller om udviklingen af SOLHEIM

Jeg er en der skal forstå tingene til bunds!

Med SOLHEIM blev mit liv som mor til 3 forenet med min faglighed og viden. Visionen var oprindeligt at dele min egen førstehåndserfaring som hårdt presset mor til 3. Jeg ville finde en bæredygtig vej til at få kroppen, der har været gravid og født, tilbage på sporet. Og jeg ville være med til at vise en vej, der åbner realistiske muligheder til, at man som mor kan investere i en stærk krop trods tårne af vasketøj og snotnæser samtidigt med et travlt og krævende arbejdsliv.

Henad vejen blev jeg opmærksom på, at det ikke kun handler om at træne nok og at finde tiden til træning. Det handler ligeså meget om at træne på en måde, hvor det rent faktisk har effekt, og hvor træningen rent faktisk gør kroppen mere velfungerende og stærkere.

Hvorfor kæmper så mange kvinder med ”delte mavemuskler” og en utæt bækkenbund?

Jeg opdagede, at for mange kvinder er delte mavemuskler (rectus diastase) samt udfordringer med bækkenbundens funktion, nedsynkning af underlivets organer, åndedræt, stress og søvn aspekter, som i høj grad spiller ind på vores træning og effekten af den. Det er især vigtigt, når vi har født.

Jeg blev selv overrasket over, at min krop ikke kunne det samme efter hver graviditet. Jeg blev ydmyg overfor, hvor svært det kan være ikke blot at komme i gang, men at nå dertil, hvor jeg kunne det samme som før.

Visionen for SOLHEIM er at give kvinder balancen tilbage

Vi kan træne mindre, men bedre ved at vi forstår og håndterer disse aspekter af vores krop. Vi kan simpelthen ikke løbe fra vores anatomi.

SOLHEIM er et konstant voksende online-træningsfællesskab for kvinder.

Her er et hav af viden om træning for kvindekroppen og et onlineforløb, der tilrettelægger det hele for dig. Det handler ikke om at få den perfekte krop, men om at få en velfungerende krop, som du er glad for og har det godt i. Det handler om, at din krop kan det, du vil kunne.

Jeg har på egen krop mærket, hvor langt man kan komme med de øvelser og bevægelsesvaner, jeg i dag introducerer i mit koncept

Elin har på egen krop mærket, hvor langt man kan komme med de øvelser og bevægelsesvaner, hun i dag introducerer i sit koncept

Da jeg begyndte at grave i det, blev det tydeligt for mig, hvor mange kvinder som lider af oversete gener. Gener, som varer ved, også selvom den udbredte opfattelse er, at de bare kan ’fikses’ med knibeøvelser og efterfødselstræning. Det skaber selvfølgelig store frustrationer, for sådan er virkeligheden ikke. Derfor er der brug for SOLHEIMs online forløb, som med afsæt i en dybdegående forståelse for den kvindelige anatomi, udgør et alternativ til quick fixes.

Når vi kvinder får børn eller kommer i overgangsalderen, sker der ting med kroppen, som ikke bare kan klares med intensiv træning en kortere periode! Mere end noget andet ønsker jeg at give videre, at du lykkes med at holde din krops funktion og styrke ved lige hele livet, også i disse travle år med børn, familie, eller et krævende arbejde – hvor kontrol over tid og overskud ikke er en del af pakken. Så du mest af alt – har tid til at have travlt med dit liv.

Læs hvad Elin tænker om at træne online

Jeg har arbejdet i over 20 år som fysioterapeut, og med forskellige områder. Men på intet tidspunkt har jeg 100% set fidusen i min rolle som den, der skal være der for at mine klienter får trænet. Min fysiske tilstedeværelse udgør i virkeligheden en barriere for at få trænet, på grund af den begrænsing der netop ligger deri.
Det er er gået op for mig gennem at starte og drive SOLHEIM, at det virkeligt er “udenfor” konsultationen, at mine klienter tager ejerskab på og anvender den viden og erfaring jeg sidder inde med. Og ikke mindst, at det er dette ejerskab, der ender med at gøre den langt største forskel for kvinderne. Derfor er et online forløb med mig som digital vejleder via video, skype, mail og facebook en langt bedre løsning, en langt bedre investering for kvinderne – og det, der giver dem den stærkeste og mest velfungerende krop både her og nu, og på lang sigt.

Velkommen til SOLHEIM!

Når vi får børn eller er på vej mod overgangsalderen, sker der ting med kroppen, som ikke bare kan klares med et quickfix og intensiv træning en kortere periode

Drag to resize
Created with