I oktober kan du få ét af SOLHEIMs NYE produkter gratis, når du tilmelder dig vores vores klassiske onlineforløb!

 

https://www.elinsolheim.dk/blog/blog/det-mest-radikale-sundhedseftersyn

[

January 14 IN CATEGORY: AMBITIONER

Dit mest radikale sundhedseftersyn

Det mest radikale sundhedseftersyn{COMMA} er måske dette: At træne mindre{COMMA} men bevæge dig bedre og mere

Mit forlag skrev til mig midt i januar: “Hej Elin. Nu er det januar{COMMA} og der er mange der laver sit årlige sundhedseftersyn! Skal vi ikke lave en kampagne til din bog?”

Og jeg blev et kort øjeblik faktisk lidt forvirret. For jeg vil helst ikke ses som en der giver dig dårlig samvittighed{COMMA} og endnu en der siger at du skal træne mere{COMMA} eller hårdere{COMMA} bare fordi det er januar. Jeg vil faktisk helst ikke have{COMMA} at du investerer mere tid i at træne. Og jeg vil virkeligt ikke skubbe til at januar bliver den måned hvor ambitionerne er skyhøje{COMMA} ja{COMMA} simpelthen for høje til ikke at vælte…

Mit egen sundhedseftersyn i januar 2020

Jeg har faktisk i år – igen – skruet ned for ambitionerne på den konto. Jeg har skruet ned for træningstimerne{COMMA} og skruet op for gåturene{COMMA} de daglige gode hverdagsbevægelser som jeg får ved at bruge min krop mere i de opgaver jeg alligevel har som mor til 3. Jeg arbejder mere på at pauserne foran skærmen og væk fra skærmen er fyldt med lidt mere bevægelse{COMMA} og så nyder jeg de SMÅ men fokuserede åndehuller på træningsmåtten{COMMA} hvor det helst skal ende med{COMMA} at jeg trækker vejret lidt dybere og frit.

Ville du også have glæde af lidt mere selvmedfølelse hvis endnu en forgyldt ”jeg-skal-løbe-mere-og-blive-ny-version-af-mig-selv-ambition” allerede er svær at gennemføre?

Det er jo ikke fordi der er noget galt med dig{COMMA} når planen ikke holder. Det er fordi planen ikke holder vand i forhold til dit liv{COMMA} og hvad det ellers indeholder{COMMA} kræver{COMMA} og giver. Daniel Lieberman kalder os en befolkning der er WEIRD: Western + Educated + Industrialized + Rich + Democratic. Og vi har i hans øjne skabt et konceptuelt mismatch mellem de udfordringer vi har kropsligt og den måde vi løser det på{COMMA} eks. med mere træning.
Han har efter min mening en super vigtig pointe. Og i SOLHEIM gør vi noget ved hans pointe ved at hjælpe kvinder til at finde en bedre balance: Hvor meget træning har du egentligt brug for? Udover at det kan være sjovt?
SOLHEIM skaber en balance hvor du kan træne mindre{COMMA} men klogere{COMMA} og bevæge dig bedre og mere. Altså uden presse din tid yderligere{COMMA} og uden at presse din krop over evne{COMMA} eller ud i noget som måske mest af alt er et tidkrævende ”vedligeholdelsesprojekt” langt væk fra det liv du lever. Og som tager tid fra det liv{COMMA} du lever.

Dette kan du gøre med det samme{COMMA} og opdage hvor stor forskel det gør

En ting du kan gøre lige nu og ind i det dejlige forår der venter os{COMMA} er at gå lidt mere{COMMA} og gå lidt mere med aktive baller{COMMA} som jeg fortæller om i filmen her.
Write your awesome label here.

I SOLHEIM kalder vi det bæredygtig træning

Bæredygtigt både som i at være træning man skal kunne bære en travl hverdag{COMMA} og som i at bære dig selv stærkt og godt. For det er jo dybest set det{COMMA} det handler om hele livet. Og endnu mere i de år hvor du måske har små mennesker du også bærer på{COMMA} og for.
Hvis du ikke er til SOLHEIMs online træningsunivers eller træningsprogrammer du kan se på din mobil{COMMA} tablet eller computer{COMMA} kan du med  Elins bog Kvinde Bevæg Dig Stærk lade dig inspirere{COMMA} samt se og læse hvordan du kan justere på din træning – også når du ikke træner{COMMA} altså i hverdagen.

Gør som tusindvis af andre kvinder

Du kan blive en del af SOLHEIMs online træningsfællesskab for kvinder{COMMA} hvor du udover at få det hele serveret på et fad skridt for skridt i træningssprogrammer{COMMA} også har adgang til ubegrænset vejledning fra Elin online eller via skype. Elin er indehaver af www.elinsolheim.dk{COMMA} og er fysioterapeut.
Mange af os går rundt med gener fra vores bækken{COMMA} lænd{COMMA} bækkenbund eller fra mavemuskler der ikke gør sit arbejde og en mave der mangler støtte{COMMA} og med en vag fornemmelse af{COMMA} at det blot er noget man lever med.
I SOLHEIM gør vi noget ved det{COMMA} og vi lærer dig at det kan gøres mens du bruger hele kroppen og kan have tillid til at bruge hele kroppen.

Hvor meget træning er ok når du er gravid eller er blevet mor?
Lad os tale om det: Træning når gravid{COMMA} eller har født.

For hvor går grænserne egentligt mellem overtræning og sundt aktivitetsniveau{COMMA} mellem gåture og løbetræning{COMMA} mellem hensynstagende træning og sygeliggørelse af graviditet?
En nybagt mor der eeeelsker at løbetræne skrev til mig forleden:
”Hvor ville jeg ønske jeg havde haft dig med i min rygsæk da jeg for 2 år tilbage (med vores første) stod og dødløftede 110 kg dagen før jeg fødte!! Så havde jeg passet mere på min bækkenbund.”
Erfaringer har det med at skabes mens vi går… og blive relevante. Og i går tog jeg derfor mod til mig for at se dokumentaren om JERNKVINDEN {COMMA} lige efter at hun{COMMA} Michelle Vesterby blev nr. 5 ved Ironman Copenhagen(TV2).
Det er en dokumentar der lægger op til debat – men jeg blev dog positivt overrasket over{COMMA} at nuancerne alligevel fyldte en del. For der er meget andet der kan blive vigtigere for en{COMMA} end ens fysiske præstationer{COMMA} når man skal være – eller allerede er – mor.
Det ene perspektiv der efter min mening mangler{COMMA} er dette:
Lige meget hvor fantastiske{COMMA} stærke og kapable vi kvinder er{COMMA} og hvor langt ligestillingen er nået i alle facetter af livet{COMMA} kan vi kvinder ikke løbe fra vores anatomi. En anatomi der gør at vi kan bygge{COMMA} bære og føde et barn{COMMA} men som også kommer med nogle omkostninger. Omkostninger i form af vævsegenskaber{COMMA} hvor fysiologi skaber forandringer i dette væv på kortere og længere sigt. Og løber vi fra dette vigtige aspekt af vores foranderlige og præstationsvillige krop{COMMA} kan vi risikere at netop selv spænde ben for at kunne netop det – at kunne løbe. Eller hoppe{COMMA} danse{COMMA} lege og være aktiv.
For træning når gravid{COMMA} eller det{COMMA} at tage sig god tid til at komme form igen efter en graviditet (selv mange{COMMA} mange år efter) handler ikke om at man ikke tror på alt det kvinder kan{COMMA} eller at man ikke ved{COMMA} at kvinder er seje og stærke. Det handler om{COMMA} at vise hensyn og give kroppen det{COMMA} den skal bruge for at komme sikkert på den anden side af de store forandringer. Måske med nogle permanente omkostninger.
Men det{COMMA} ved jeg{COMMA} er der ikke høj status i at sige højt i disse dage.
”Du er ikke syg{COMMA} du er gravid!”
Den kommentar tror jeg mange af os har hørt i forskellige sammenhænge hvis vi har været usikre på hvad der er ok under en graviditet.
Men det{COMMA} at forholde sig til sin forandrede krop under og efter en graviditet behøver ikke handle om at sygeliggøre det{COMMA} at være gravid. Men fysisk præstationsræs og kropsdisciplinering – når det bliver mere en religion end et sundt aspekt af ens liv – kan udvikle sig netop det en sygdom og en tvangsmæssig tilgang til træning og fysisk aktivitet.
Landet midt imellem
Jeg håber at vi i debatten kan sætte fokus på{COMMA} at der er et land mellem Ironman og sofa. Og at der er et land mellem kvinden der kan alt og kvinden der er doven og selv er ude om sin passive livsstil og fysiske gener.
Derfor har jeg en take-home-message til dig{COMMA} kære seje{COMMA} stærke mor og søster:
Det handler ikke nødvendigvis om{COMMA} at du ikke har gjort nok eller trænet flittigt nok{COMMA} eller rigtigt nok eller hårdt nok. Heller ikke nødvendigvis om at du ikke har lavet knibeøvelser nok hvis du endnu ikke løbetræner eller har genoptaget alle dine tidligere fysiske aktiviteter fra før du blev mor.
Der kan være gode grunde til{COMMA} at din krop skal træne anderledes{COMMA} mere hensynstagende og mere med fokus på at at få din krop og din kerne især til at fungere{COMMA} inden du øger intensiteten og aktivitetsniveauet.
50 % af hos har organer i underlivet der er nedsunkne og mangler støtte efter vi har født.

Knapt 45 % er inkontinente så sent som 7 år efter de sidste gang fødte.
40 % Har stadigvæk en Rectus Diastase 6 måneder efter de fødte.
Alle sammen tegn på{COMMA} at kernen – som skal fordele al belastning i kroppen – ikke fungerer. De nyeste retningslinjer omkring løb efter fødsel viser data der bekræfter at selv 1 år efter en fødsel er forholdene i bækkenets bund endnu ikke 100% tilbage til normalen.
 Vi kvinder er verdensmestre i at føle skyld og skam over at kroppen ikke kan levere det samme fysisk aktive liv når vi er blevet mødre. Og vi{COMMA} sundhedspersonalet{COMMA} er verdensmestre i at fortælle kvinder{COMMA} at de bare skal knibe noget mere.
MEN:

  • Vi har en pligt til at forberede kvinder bedre på kroppens forandringer i forbindelse med graviditet{COMMA} fødsel og barsel.

  • Vi har en pligt til at informere kvinder bedre og vejlede dem bedre i hvordan de bygger sin krop op igen efter en graviditet{COMMA} så de kan forholde sig klogt og kritisk til nutidens fysiske ideal {COMMA} og få det aktive liv de ønsker med en krop der er klar til det.
Som de gør i Frankrig{COMMA} og som de kommer til at gøre i British Columbia i Canada{COMMA} fordi kloge kvinder siger at sådan skal det være.
Det værste der kan ske
For det værste der kan ske{COMMA} er at historien om Michelle Vesterby bliver et ideal for hvad kvinder bør kunne{COMMA} når den ikke bør være det. For en mors velfungerende krop handler om mere{COMMA} end at gennemføre den hårde træning som skal til.
Jeg lagde mærke til{COMMA} at det der spændte ben for Michelle var løbet i den Ironman hun deltog i. Og at det er løbetræningen der har været udfordret.

Og det er netop en af de high-impact belastninger som vi kvinder skal gå til med klog træning{COMMA} og tålmodighed – hvis vi vil have en stærk{COMMA} velfungerende krop og især kerne – der kan bære en selv og alle vores børn inde i og udenfor maven.
Se blogindlæg om hvordan du ved du er klar til at løbe her

Se blogindlæg om nye retningslinjer for løb efter graviditet her

Se flere indlæg om at gå{COMMA} når du ikke kan eller bør løbe her.
Se hvordan jeg vejleder en nybagt mor her:
”Jeg er den glade følger at dit træningsforløb og jeg elsker det.

Samtidig ELSKER jeg at løbe! Som nævnt for dig tidligere har jeg et prolaps (det er bindevævet der er strukket{COMMA} bækkenbunden har jeg fin kontrol over)

Jeg var på min første lunte tur i dag efter min fødsel for 11 uger siden. Og kunne nemt mærke en øgede tyngde fornemmelse. Lægen siger jeg ikke kan forværre prolaps.

Men jeg kommer i tvivl da alle siger noget forskelligt min tidligere gynækolog sagde jeg sagtens kunne løbe evt. Med et pessar (som jeg har skulle det være) Jeg bliver dog sådan i tvivl – at løbe eller ikke at løbe.

Og jeg tænker dig som en af dem der har allerbedst styr på det.

Hvad er dine tanker? Jeg vil så inderligt gerne løbe ”

Mit svar:
+ gå evt. over til forfodsløb/mere minimalistiske sko (eks. nike free) så du reducerer impact ved at kræve mere af din måde at lande på (ikke på hælen) ””Jeg kender godt det med at elske at løbe{COMMA} og så have virkeligt svært ved at skulle undvære det en periode…det er ikke nemt.

Men jeg vil bekræfte det jeg ofte siger – at hvis du elsker at løbe{COMMA} og du har tænkt dig / lyst til at kunne løbe hele livet – så skal du være fornuftig lige nu. Det er stadigvæk MEGET tidligt efter din fødsel{COMMA} og det{COMMA} at have et prolaps{COMMA} samt tyngdefornemmelse ved løb er en kontraindiaktion. Altså det betyder{COMMA} at belastningen ved løb lige nu ikke er gavnlig.

Lægers perspektiv er mest evidensbaseret og mindre funktionelt. Jeg vil tro at den vejledning du har fået bygger på{COMMA} at der ikke er lavet studier og evidens på lige præcis forværrelse af prolaps ved lige præcis løb{COMMA} lige præcis efter fødsel – og det er evidens læger anbefaler ud fra. Så hvis der ikke er forsket i det{COMMA} er der ikke evidens for at lade være – og så er det det{COMMA} de siger. Giver det mening?

Men funktionelt og biomekanisk{COMMA} hvis vi forholder os til kræfterne på spil. og de de kliniske erfaringer og retningslinjer vi har – så skal du opbygge mere stabilitet i dit væv inden du løber. Er du fornuftig nu{COMMA} og ikke udøver højt impact der skubber med tyngdekraften yderligere nedad ved løb -mens det trænger til at hele –  kan du faktisk opleve at din nedsynkning forsvinder{COMMA} fordi dit væv lige nu og i mange måneder frem er igang med at genopbygge sin arkitektur og styrke. De næste 1-2 år {COMMA} faktisk. Som betyder at du til den tid{COMMA} kan løbe og træne uden problem. Men udsætter du vævet lige nu for kræfterne der skubber yderligere nedad{COMMA} sætter du vævet på overarbejde igen…

Så jeg vil anbefale dig at læse mine blogindlæg om dette:

Er du klar til at løbe?

Og dette om hvad retningslinjerne siger

Og at du lige nu går{COMMA} træner funktionelt som du allerede gør – og glæææææder dig over at være på vej{COMMA} til at kunne løbe med en stærk krop – når den er klar. Kan du holde det ud{COMMA} tror du?

Og – ja{COMMA} det er en god idé at bruge pessar{COMMA} når du går igang med at løbe + at du bygger op tolerancen gradvist{COMMA} så du stopper inden tyngdefornemmelsen kommer{COMMA} eks. stop ved 8 min. hvis det kommer ved 10.

+ løb gerne på blødt{COMMA} ujævnt underlag for at kræve intensitet og tilpasning til belastning på andre måder

+ gå evt. over til forfodsløb/mere minimalistiske sko (eks. nike free) så du reducerer impact ved at kræve mere af din måde at lande på (ikke på hælen) ”

Som hun selv skrev til mig til sidst: “Det er en kæmpe udfordring at holde tilbage men du har jo ret i livet er langt og at et år måske 2 kun er den korte bane.”

Professionel Thai Boxer Mia Gad Olsen i kamp{COMMA} februar 2019
I dette blogindlæg gæsteblogger Mia Gad Olsen: Hun fortæller om sin graviditet{COMMA} efterfødselstræning{COMMA} og hvordan det var for hende at vende tilbage til elitesport{COMMA} efter hun fik sin dreng.
Hun fortæller også om hvad slags efterfødselstræning{COMMA} der gjorde den store forskel.
(Mia er både fysioterapeut og professionel thaibokser).
Både graviditet og fødsel er noget{COMMA} der kræver utrolig meget af kroppen{COMMA} og man må derfor sige{COMMA} at det i sig selv er en præstation at gennemgå. Når man så samtidig gerne vil kombinere graviditet{COMMA} efterfødselstræning og elitesport kræver det{COMMA} at man tænker over{COMMA} hvordan kroppen bruges. Det fandt jeg nok ud af på den hårde måde.

Graviditet og træning
Mit forløb som gravid var faktisk rigtig godt alt taget i betragtning.
Jeg havde minimale gener{COMMA} og jeg havde derfor heller ikke de store udfordringer under træning{COMMA} hvorfor jeg bare trænede derud af på normal vis.
I og med at jeg træner kampsport{COMMA} tog jeg selvfølgelig mine forholdsregler ift. at undgå alt{COMMA} hvad der potentielt kunne skade mig og min mave{COMMA} og så lyttede jeg til min krop. Men da det ikke var noget problem for mig at lave armbøjninger og planke samt sidebøjninger{COMMA} gjorde jeg også det. I bagklogskabens klare lys var det nok en lidt for overmodig beslutning.
En lille Toblerone og sjat-tisseri
I starten af 2. trimester opdager jeg ved et tilfælde{COMMA} at jeg har fået delte mavemuskler (rectus diastase).
Det overraskede mig faktisk. Både fordi kun 27 % oplever det i 2. trimester{COMMA} imens 100 % får det efter 35. uge. Jeg troede{COMMA} at des mere veltrænet man var{COMMA} des mindre risiko var der for at få en tidlig diastase. Det skulle dog vise sig{COMMA} at måden{COMMA} jeg trænede på{COMMA} var en afgørende faktor{COMMA} og ikke blot om jeg trænede eller ej.
For hvad vil det egentlig sige at være veltrænet{COMMA} især når man ser på konteksten{COMMA} fx om man er kvinde{COMMA} mor og/ eller gravid?
Yderligere begyndte jeg at have svært ved at holde på vandet{COMMA} når jeg nøs{COMMA} og det samme gjorde sig gældende i træningssalen{COMMA} når jeg sjippede. Min første tanke var{COMMA} at bækkenbunden skulle trænes. Det betød{COMMA} at jeg skulle i gang med at lave de bækkenbundsøvelser{COMMA} som jeg indtil nu ikke havde prioriteret særlig højt.
Problemet var bare{COMMA} at de ikke gjorde den helt store forskel. Altså jo{COMMA} jeg kunne da mærke{COMMA} at jeg blev bedre til at mærke knibet{COMMA} både når jeg aktiverede det og slap det igen. Jeg blev da også bedre til at holde på vandet{COMMA} når jeg nøs. Men jeg skulle stadigvæk sørge for{COMMA} at blæren ikke var alt for fyldt. Og hvis jeg skulle være helt sikker{COMMA} skulle jeg også lige sørge for at krydse benene inden. Sjipning måtte jeg holde mig helt fra{COMMA} og løb – som jeg ligeledes havde holdt mig i gang med – måtte jeg også være varsom med. Alle aktiviteter med et impact i form af hop og bounce var faktisk for voldsomme for min bækkenbund.
Når jeg tænker tilbage på de bækkenbundsøvelser{COMMA} jeg lavede{COMMA} så var de også alle stillesiddende. Jeg sad med en app{COMMA} som fortalte mig{COMMA} hvornår jeg skulle knibe og hvor lang tid{COMMA} og det var det. Så ja{COMMA} bækkenbunden blev trænet i siddende og stående stilling{COMMA} men ikke under aktiviteter{COMMA} som jo var der{COMMA} jeg havde problemer.

6 måneder efter fødslen: Blød mave{COMMA} svag bækkenbund og prutter
Fødslen var lang og hård{COMMA} og jeg mistede 2 liter blod.
Så det mål{COMMA} jeg havde om at komme tilbage og træne så hurtigt som muligt{COMMA} blev pludselig meget fjernt. Efter ca. ½ år lavede jeg fortsat mine simple bækkenbundsøvelser{COMMA} og jeg var meget stille og roligt kommet i gang med at træne thaiboksning samt lidt crossfit igen. Men jeg mærkede ikke den store fremgang{COMMA} så jeg tænkte{COMMA} at jeg måske skulle gøre noget mere.
Mine delte mavemuskler (rectus diastase) blev da lidt mindre umiddelbart efter fødslen. Men de var stadigvæk tydelige{COMMA} når jeg lænede mig det mindste tilbage. Min mave føltes samtidig meget blød i midten. Ud over det var bækkenbunden heller ikke optimal: Jeg kunne stadigvæk ikke sjippe til træning{COMMA} og prutter var også svære at holde tilbage – hvilket var lidt af en pine i nogle situationer
Et skælsættende møde
Elin bekræftede det som jeg selv havde opdaget: Jeg havde en rectus diastase.
Det var dog ikke det eneste{COMMA} hun kunne fortælle mig. Jeg havde jo fortalt om mit mål om at komme tilbage på samme niveau som før og kæmpe thaiboksning{COMMA} samt at jeg nogle gange trænede crossfit og yoga.
Beskeden var rimelig klar: Hvis du vil have din krop med og træne den optimalt{COMMA} så skal du træde et stort skridt tilbage og starte småt{COMMA} men godt.
Det gav 100 % mening{COMMA} men det var også svært at acceptere.
For det første fordi jeg rent faktisk havde trænet på en måde{COMMA} der ikke var optimal for min krop. Måske havde det endda været med til at bibeholde – og muligvis forværre det hele.
Det var fortvivlende at tænke på{COMMA} for både under og efter graviditeten havde alle rost mig{COMMA} fordi jeg trænede på samme niveau som alle andre{COMMA} og skulle jeg nu til at være hende{COMMA} der ikke kunne deltage i bestemte øvelser og have speciel behandling?
Det var ikke det selvbillede{COMMA} jeg havde.
For det andet fordi jeg var (og er) vant til{COMMA} at ”Det skal være hårdt{COMMA} før det er godt”. At være forpustet og få sved på panden gav mig (og giver mig stadigvæk) en følelse af at have ydet optimalt{COMMA} og at jeg har gjort noget godt for mig selv. Det er det bare noget andet at træne tværgående mavemuskel{COMMA} åndedræt og bækkenbunden i samspil som et helt system. Det er langt mere subtilt – hvilket var nyt for mig.
Yderligere havde jeg jo kun trænet min bækkenbund i siddende{COMMA} nogle gange stående. Men med Elins vejledning handlede det i langt højere grad om at træne den funktionelt – altså i bevægelse sammen med vejrtrækningen og ikke mindst som forberedelse til dagligdagsaktiviteter.

Kvalitet frem for kvantitet
Til at starte med var det svært for mig at lave øvelserne i onlineforløbet{COMMA} selvom jeg gjorde det hver dag.
Først og fremmest fordi jeg selv skulle være igangsætteren og derfor også selv skulle styre{COMMA} hvor og hvornår jeg gik i gang. Men også fordi jeg ikke bare var god til øvelserne fra start{COMMA} som jeg ofte er vant til med min træning. Nu skulle jeg lære dem at kende.
Stille og roligt blev det dog lettere{COMMA} da jeg fik en rytme med at gøre det hver aften{COMMA} efter min søn var blevet lagt i seng. Og ligeledes kunne jeg mærke{COMMA} at jeg blev bedre. Selvom jeg ikke fik decideret sved på panden{COMMA} kunne jeg mærke en tydelig forskel fra{COMMA} før jeg begyndte forløbet. Jeg lærte at fokusere på kvaliteten i øvelserne fremfor{COMMA} hvor mange gentagelser jeg kunne lave indenfor en bestemt tidsramme. Det gav også en anden dimension til den nye måde at træne på.
Det gav mig en mental ro og tid til at være i mig selv – en form for mig-tid.
Og så blev det lige pludselig en succes{COMMA} når jeg rent faktisk kunne mærke{COMMA} at jeg kunne holde bækkenbunden igennem en hel øvelse og efterfølgende mærke{COMMA} at jeg slap den igen.
Maven og kernen blev også tydeligt stærkere og mere vant til at klare bevægelser udenfor min midtlinje: Jeg kunne fx pludselig læne mig tilbage uden{COMMA} at der dukkede en Toblerone op. Jeg kunne både se og føle{COMMA} at maven og mavens midtlinje (linea alba) blev mere spændstig. Oplevelsen af igen at kunne lave øvelser{COMMA} hvor der kom en vægtstangsarm på fx benløft i liggende{COMMA} uden at midtlinjen bulede hverken ud eller ind{COMMA} var meget forløsende.
En hverdag med nye vaner
Selvom rigtigt mange ting blev bedre{COMMA} var der stadigvæk én ting{COMMA} der var svær at ændre: Mine vaner!
Hverdagen består jo hele tiden af bevægelser{COMMA} hvor man rækker ud over ens midtlinje. Derfor var det jo også var vigtigt for mig at få ændret på mit normale og til tider uhensigtsmæssige bevægemønster og ikke mindst få automatiseret min bækkenbund. Sidstnævnte{COMMA} vidste jeg godt{COMMA} handlede om gentagelser… Og mange af dem.
Så hvordan skulle jeg få det ind i en hverdag med utallige (baby-)løft?
Og ikke mindst hård træning{COMMA} hvor der ikke blev taget hensyn til delte mavemuskler (rectus diastase ) og en forholdsvis svag bækkenbund?
Lidt længere ude i fremtiden – ca. 6 måneder fremme – lå der en stor thaiboksning-turnering{COMMA} som jeg havde sagt ja til at stille op til. Selvfølgelig havde jeg et mål om at vinde. Jeg kan sige{COMMA} at jeg nåede mit mål{COMMA} men hvordan jeg gjorde det{COMMA} vil jeg fortælle mere om i mit næste indlæg. Her vil jeg komme ind på{COMMA} hvordan jeg fik ændret mine vaner (som bestemt var lettere sagt end gjort){COMMA} og hvordan jeg arbejder med min krop nu. En anden ting er at sørge for at beholde det udgangspunkt{COMMA} når ens dage fyldes ud med daglige gøremål{COMMA} leg og nærvær med sit barn{COMMA} hygge med sin kæreste og træning. Og så skal man også lige finde tid til familie og venner.
Hilsen Mia
Fri mig fra mere træning!

Træning er bestemt ikke alt
Faktisk er træning overhovedet ikke en særligt central del af det{COMMA} at leve{COMMA} når jeg kikker nærmere på det. Med sommeren i sin sidste fase{COMMA} og bikinien flittigt i brug endnu{COMMA} forhåbentligt{COMMA} vil jeg slå et slag for kroppen i livet.
Når jeg bevæger mig rundt på de sociale medier og ellers{COMMA} fylder det enormt meget hvor mange løsninger der gives på{COMMA} at få kroppen til at performe. Løsninger der kræver dedikation{COMMA} disciplin{COMMA} tid og den rigtige tilgang. Løsninger der får kroppen til at performe enten det er hurtigere og længere løb uden skader{COMMA} flottere bagdel{COMMA} crossfit-mesterskaber{COMMA} at se bedre ud nøgen{COMMA} at ikke tage på{COMMA} at vedligeholde den krop du endeligt har opnået at få{COMMA} eller at få den.
Og{COMMA} jeg bliver mere og mere træt – faktisk{COMMA} hver gang jeg støder ind i det. Det har været lidt pinefuldt til tider{COMMA} for jeg gik længe og tænkte – at sådan burde jeg da ikke have det!? Der er ofte nogen der gerne vil vise mig den seneste træningsapp{COMMA} fra den seneste hot-shot fra USA eller andre steder{COMMA} og jeg er desværre den største lyseslukker. Jeg bliver bare ikke inspireret. Fri mig fra mere træning har jeg lyst til at sige.
Misforstå mig ret. Det er ofte netop på disse steder muligt at se fantastiske resultater{COMMA} og møde dygtige mennesker der står bag – men fra de første før-og-efter fotos af ballerne bagfra og fra siden (og hvor meget de{COMMA} altså ballerne{COMMA} har løftet sig mens du nappede dine øjenbryn){COMMA} til billederne af perfekte kroppe der endeligt lever op til idealet{COMMA} kan jeg kun høre én stemme i mit hoved{COMMA} der siger:
 ”HVORFOR?”
Jeg forstår det ikke
Hvorfor bruge et hav af tid på træning eller øvelser{COMMA} i et træningscenter eller et andet sted{COMMA} mange gange om ugen (og de fleste uger desværre alligevel for få gange)? Hvorfor skal kroppen være et projekt i sig selv{COMMA} hvor den skal disciplineres? Hvorfor{COMMA} hvis livet i sin nuværende form alligevel ikke kan opretholde den krops status{COMMA} eller funktion{COMMA} eller udseende eller præstation – skal du afhængiggøres af en strategi{COMMA} som kun virker{COMMA} hvis du afsætter særlig tid{COMMA} og meget tid til det?
Det{COMMA} som muskler egentligt handler om
Hvorfor gøre det{COMMA} når alt det{COMMA} som et liv indeholder kan give dig den krop du har brug for{COMMA} og som ser ud som den bliver brugt? For det er jo det{COMMA} muskler handler om. At blive brugt. Og når muskler bliver brugt{COMMA} bliver de stærke{COMMA} tonede{COMMA} eller synlige. Eller de er synlige ved{COMMA} at du bærer dig selv godt – som gør du ser godt ud{COMMA} ser stærk ud{COMMA} ser vital ud.
Udover at muskler vil bruges{COMMA} spiller de flere andre vigtige roller:
  • Der er for de fleste enormt stor glæde forbundet ved{COMMA} at bevæge sig og bruge sin krop.
  • Der er en stor mental frihed at finde i det fokus{COMMA} eller ikke-fokus{COMMA} man har{COMMA} mens man er fysisk aktiv{COMMA} enten det er med lyden af ens åndedræt eller Metallica.
  • Det kan være vildt sjovt{COMMA} og få en til at grine som aldrig ellers.
  • Det kan være socialt berigende.
Alt sammen noget der handler om{COMMA} at leve et godt liv der får dig til at smile{COMMA} og ikke om at disciplinere din krop!
Så næste gang du overvejer at gå igang med at træne{COMMA} så spørg også dig selv “hvorfor.”
Der er aspekter af livet{COMMA} eksempelvis det{COMMA} at føde børn{COMMA} der kan give områder af kroppen hvor øvelser er nødvendige for{COMMA} at genvinde styrke og funktion. Det er en af grundene til{COMMA} at jeg har lavet SOLHEIMs online forløb.

Men intentionen med forløbet er også{COMMA} at lære hvordan dit liv og dine hverdagsbevægelser{COMMA} dine gåture og et minimum af øvelser kan give dig det samme{COMMA} som du før kun troede var muligt med en boot camp og 3 løbeture om ugen.
Den berygtede hverdag
Jo mere-{COMMA} jo bedre- og jo mere varieret du bruger din krop i hverdagen –jo mere stimulerer det de samme muskler{COMMA} som du ellers ville tage til træning for at bruge og styrke. Det fortæller også dit kredsløb og hjerte{COMMA} at der skal udføres noget arbejde. Det fortæller dit stofskifte{COMMA} at der er brug for noget energi – gennem hele dagen. Og det giver dig en krop der er harmonisk og rar at være i.
Med færre øvelser{COMMA} mindre træning – og et liv der leves i bedre bevægelse – kan du også få den krop du drømmer om{COMMA} med andre ord.
Og ja –jeg ved selvfølgelig{COMMA} at principperne omkring fokuseret styrketræning kan give målbare resultater som eksempelvis en større muskel i overarmen. Men hvorfor vil du have en muskel der er større end det{COMMA} dit liv kræver af den arm{COMMA} når det eneste du får{COMMA} udover bostet ved{COMMA} at se trænet ud{COMMA} er behovet for{COMMA} at have en rutine med en bestemt øvelse med en bestemt vægt. Du kunne jo også{COMMA} bare bruge den arm noget mere….! En tur i supermarkedet med lillemand på armen{COMMA} eller det{COMMA} at slippe lidt manuelt arbejde ind i dit liv igen – eksempelvis ved at bære lidt mere i din hverdag{COMMA} i stedet for altid{COMMA} at bruge en indkøbsvogn eller køre{COMMA} kan gøre det. Du kan læse mere om at bære her.
Du får ikke en kerne eller en mave der virker{COMMA} hvis du ikke bruger dem
Når jeg eksempelvis i går bar en stor pakke ud af posthuset{COMMA} var min kropspositionering og placering af pakken på min arm afgørende for{COMMA} om min kerne arbejdede godt eller skidt{COMMA} og om min bækkenbund blev positivt styrket af det. Læs mere om at bære her
Når jeg henter et glas på nederste hylde{COMMA} i gulvhøjde{COMMA} er min bevægelse derhen afgørende for{COMMA} om mine hofter{COMMA} baller og kerne bliver brugt – og styrket af det eller ej.
Når jeg står og venter på min ene pige{COMMA} eller går til kontoret{COMMA} er måden jeg går og står på afgørende for{COMMA} om mine baller bliver brugt{COMMA} og dermed styrket af det.
Jeg kunne blive ved. Men summa summarum er{COMMA} at du skal tilbringe virkeligt mange timer ved ballemaskinen i fitness.whatever for{COMMA} at få det samme ud af det{COMMA} som dit liv kan give.

Ja{COMMA} tak – jeg vil lære det nu!

Træning når du lever et almindeligt{COMMA} travlt liv som mor

Hos SOLHEIM vil vi gerne gøre træning nemt for dig.
Der er mange gode grunde til{COMMA} at ikke smide sine penge efter noget man ikke endnu ved er det{COMMA} man har brug for
Derfor kan du i den første måneds abonnement hos SOLHEIM nå at træne de 2 første moduler i vores online forløb{COMMA} inden næste måneds abonnement bliver trukket på din konto.
Du kan altså nå{COMMA} at træne med i hele 2 moduler i den første måneds abonnement{COMMA} og stadigvæk nå at opsige det{COMMA} hvis det alligevel ikke var din kop te. Jeg vil dog sige{COMMA} at din største fordel er{COMMA} at du kan nå at mærke hvad et online forløb hos SOLHEIM giver dig – uden at skulle ud med en større investering.
En måske endnu bedre og produktiv nyhed for dig er{COMMA} at du kan skifte til en Samlet Pakke
Og få pengene tilbage for den sidste måneds abonnement.
Det betyder helt konkret for dig{COMMA} at du har prøvet en måned gratis + du kan træne videre til en samlet pris på 1595 kroner hvor du har adgang til det online forløb i 18 måneder.
Hvad er fordelene ved det?
  • Det svarer til en månedlig ydelse på 89{COMMA}- (månedlig pris ved abonnement er 199{COMMA}-)

+

  • Det giver mere tid{COMMA} og mindre stress over at der er perioder hvor du ikke ”checker ind” lige så regelmæssigt for at træne

+

  • Du får sidste måneds abonnement krediteret – så du har altså kun betalt for elastikkerne i den første måned hvor du prøvede SOLHEIMs online forløb.
Det kan svare sig mere for dig{COMMA} jo tidligere i dit forløb du beslutter dig for at skifte til Samlet Pakke – men ud over det{COMMA} er forløbet det samme uanset pakke eller abonnement.
Jeg kender efterhånden SOLHEIMs kvinder og kvinders træningsbehov ret godt
Det som de aller fleste af mine kunder og travle med-mødre har brug for – er træning der kan tilpasses og følge dem i en af de mest travle faser i deres liv.
En fase der ikke desto mindre også er den{COMMA} hvor deres krop mere end før har brug for blide skub der genopbygger styrken nensomt.
De har brug for træning der ikke automatisk opgives pga. 14 dage med konstant syge børn{COMMA} fordi man allerede er bagud.
Træning som kan følge en også i måneder hvor søvnmangel og konstant arbejdspres gør{COMMA} at der er et meget lille overskud til{COMMA} at give kroppen nogle nødvendige bevægelsesvitaminer.
En Samlet Pakke føles for mange bedre i maven{COMMA} fordi de undervejs har brug for mere tid på et enkelt eller flere af modulerne – eller at ganske enkelt starte igen{COMMA} efter en belastet periode
Det er en genvej til{COMMA} at slippe for den dårlige samvittighed over et abonnement der løber{COMMA} men samtidig vide{COMMA} at træningen er der når du igen er klar.
I SOLHEIM handler det nemlig også om{COMMA} at hjælpe dig tilbage på sporet igen{COMMA} når livet står i vejen for din regelmæssige træning{COMMA} sådan som du havde forestillet dig det.
Når livet ”kommer i vejen” for din træningsplan og dine mål
Vidste du{COMMA} at det er de aller færreste mennesker der kan følge et træningsprogram planmæssigt gennem et helt forløb?
At de fleste har dage{COMMA} uger eller månedlige tidspunkter hvor træning skal tilpasses{COMMA} vige eller ændres pga. hormonelle ændringer{COMMA} børneliv{COMMA} arbejdsliv{COMMA} skader eller særlige hensyn til almindelige dysfunktioner efter graviditet og fødsel?
Vi er mennesker{COMMA} ikke maskiner
Når jeg udvikler træningsprogrammer og træningsforløb{COMMA} er det lavet ud fra mindste minimums tid man skal bruge på et træningsniveau for at det er ok{COMMA} at gå videre til næste.
Men i realiteten er det langt mere et udgangspunkt{COMMA} end det er et billede af den realitet vi befinder os i.
For de færreste kan følge dette slavisk.
  • Når du lever dit liv{COMMA} f.eks. med en månedlig hormonel ændring der kan mærkes både på komfort{COMMA} energi niveau og kraft i bækkenbunden – er det helt normalt at din træning ændres i de dage. Sættes lidt tilbage{COMMA} ville nogle måske sige.
  • Når du ikke har sovet nok{COMMA} fordi du har rejst med arbejdet{COMMA} har holdt 3 børnefødselsdage på 14 dage{COMMA} eller knapt har overskud til at flytte kroppen i opvarmningsøvelserne på grund af det – er dit klogeste valg ofte{COMMA} at droppe de hårdere øvelser denne dag{COMMA} og bruge tiden på de blidere stræk og bevægelser som ellers kun var til opvarmning eller afslutning på et træningspas. Men træningen er der{COMMA} klar til dig{COMMA} når du efter et par dage på denne måde er frisk på mere. Og du lærer at bevæge dig i udvalget af øvelser og træningsniveau.
  • Når du har været syg – og kroppen nærmest reagerer med utilpashed og ømhed på træning – er der på samme måde blidere veje til at hjælpe den tilbage på sporet hvor du oplever kontakt til muskulatur{COMMA} bevægelige led og ro og overskud.
Du behøver altså ikke give op. Din træner ligger og venter på dig.
Og hun fylder ikke mere{COMMA} end at hun kan være i din mobil{COMMA} faktisk…:-)
Hvis du kræver udvikling af af din krop{COMMA} bliver du nødt til at sørge for{COMMA} at vilkårene er tilstede
  • Søvn og mad er nr. 1
  • Overskud fra dette{COMMA} og god vejrtrækning er nr. 2
  • Bevægelighed og stabilitet er nr. 3
  • Herefter kan du overveje hvilke parametre du vil skrue på{COMMA} for at øge intensiteten og præstere mere fysisk. Ikke før.
Kunsten er at lytte og nuancere
Du er ikke en maskine{COMMA} men du er heller ikke en fiasko når dit liv stiller nogle vilkår der gør{COMMA} at du lige nu ikke kan give den lige så meget gas som du drømmer om.
Men du vil helt sikkert leve din drøm ud{COMMA} hvis du tager dig tid og lytter kærligt undervejs{COMMA} mens du dagligt giver dig selv den tilpassede mængde kropslige bevægelsesvitaminer som du har brug for.
SOLHEIM er klar til at tage i mod dig!
www.elinsolheim.dk
Hvornår må du træne?

Der kan være gode grunde til at tage ekstra hensyn til bækkenbunden eller maven inden din sædvanlige træning genoptages
Det kan også være{COMMA} at træningen fortsat i længere tid skal tage hensyn til bækkenbund eller mave – for at træningen er gavnlig.
I funktionel træning har du 3 valg:
  1. Du kan fokusere på at lave bevægelserne fra a-z og være tilfreds med at have lavet den det givne antal gange
  2. Du kan forfine bevægelserne med alle de justeringer der skal til for{COMMA} at du får led og muskler på arbejde i det samspil der skal til for{COMMA} at kroppen arbejder som et helt og stærkt system. Helt specifikt skal baller{COMMA} bækkenbund og kernemuskulatur også arbejde som et helt system i fx. en lunge.
  3. Du kan bryde de funktionelle bevægelser ned{COMMA} for at gøre dem simplere og mindre belastende for den svageste del af din krop{COMMA} f.eks. din bækkenbund eller din mave{COMMA} hvis du har en Rectus Diastase.
Hvad jeg ofte hører fra dem jeg træner
  • ”Jeg har lavet squat en million gange over i fitness centeret{COMMA} men jeg har ALDRIG før mærket det i ballerne{COMMA} bækkenbunden og kernemuskulaturen på denne måde. Hvorfor er der aldrig nogen der har fortalt mig dette?
  • ”Jeg har lavet så mange mavebøjninger{COMMA} men min mave er ikke blevet fladere og min lænd gør stadigvæk ondt”
  • ”Hver gang jeg er til træning skal jeg tisse mange gange undervejs{COMMA} og jeg har svien og tyngdefornemmelse i bækkenbunden mange timer{COMMA} og nogle gange dage bagefter”
Træning er altså ikke bare træning – og en øvelse er ikke bare en øvelse

Hvis øvelerne skal have den ønskede effekt for netop dig{COMMA} kan det være nødvendigt at få hjælp til{COMMA} at lave de vigtige justeringer.
Dermed får du også det ud af træningen{COMMA} som du ønsker{COMMA} og noget igen for din indsats.
Skadens omfang kan betyde du ikke må træne
Internettet og de sociale medier florerer med øvelser for ALT mellem himmel og jord{COMMA} og forklaringer medfølger på hvorfor og hvordan du skal lave træningen.
Men det er ingen garanti for{COMMA} at netop den træning er egnet til din krop.
Lad mig give nogle eksempler:
  • Hvis du har skader på din bækkenbund efter en fødsel som er så omfattende at bækkenbunden ikke er normalt fungerende bagefter – f.eks. alvorlige bristninger{COMMA} neveskader eller nedsynkning –  skal du følge de anbefalinger du har fået fra hospitalets fysioterapeuter og læger/jordemoder.
  • Det kan dreje sig om skader på nervevæv der gør at du ikke kan aktivere bækkenbunden tilstrækkeligt endnu – selv om du kniber – {COMMA} og derfor skal undgå hård belastning indtil bækkenbunden er klar{COMMA} samt opbygge belastningen skånsomt og over længere tid.
  • Det kan også dreje sig om alvorlig grad af nedsynkning af organer efter en fødsel eller mange år efter (f.eks. når overgangsalderen sætter ind) der gør{COMMA} at du slet ikke skal træne funktionelt med High Impact og høj belastning lige nu.
I disse tilfælde er det meget vigtigt at følge de vejledninger hospitalet har givet dig{COMMA} og ellers opsøge en specialuddannet fysioterapeut der kan vurdere problemets omfang og vejlede dig i den videre træning. Find en du kan tale med{COMMA} og som fortæller dig hvad du må{COMMA} og hvad du ikke må. Du kan finde en special uddannet fysioterapeut her
Lad være med at kaste dig over alle os der tilbyder træning{COMMA} selv til din målgruppe{COMMA} før du er sikker på du er klar{COMMA} og har fået grønt lys fra en gynækolog eller specialuddannet fysioterapeut.
Der er stadig håb og gode grunde til at tro på{COMMA} at du bliver stærk igen
Det handler om{COMMA} at se betydningen af alle de små skridt du tager på vej mod{COMMA} at få en stærk og velfungerende krop.
Men man er simpelthen nødt til at tænde for kontakten mellem nervesystem og muskulatur først{COMMA} fordi man kun kan styrke en muskel som hjernen kan finde. Og man er nødt til at tage hensyn til det svageste led i kæden.
  • Du er stadigvæk på vej{COMMA} mens du træner stræk og blid funktionel træning for at få kontakt til bækkenbunden eller din tværgående mavemuskel{COMMA} og tilhørende bindevæv i mavens midtlinje.
  • Du er stadigvæk på vej{COMMA} mens du undgår planken pga. en Rectus Diastase der er i gang med at hele gennem blidere træning
  • Du er stadigvæk på vej selv om du må køre rollerblades men ikke løbetræne
  • Du er stadigvæk på vej hvis bækkenbunden kan holde til 20 minutters funktionel træning med løbende afspændende stræk undervejs{COMMA} og ikke din cross fit time som i gamle dage
Jeg vil til enhver tid altid gerne se dig i klinikken eller på skype{COMMA} eller skrive sammen med dig{COMMA} og være med til at vurdere om du er klar til at integrere bækkenbund og mave i funktionel træning sammen med resten af din krop.

www.elinsolheim.dk

Bæredygtig træning – bogstaveligt talt!

Foråret er her{COMMA} og med det også “bliv klar til bikini-træning”
Jeg er vildt fascineret af{COMMA} at man kan forme sin krop hurtigt og med synlige resultater meget hurtigt{COMMA} med målrettet træning og kost.
Jeg kikker også med stor interesse på ”før og efter”-billeder for{COMMA} som den nørd jeg er{COMMA} at afdække hvordan træningen har skabt synlige ændringer på endnu en kvindekrop afbildet fra knæ til bryst iført undertøj. Og tager også mig selv i at tænke{COMMA} at det kunne være vildt fedt at smide fedtet på maven{COMMA} løfte ballerne og få den perfekte silhuet. For det er jo muligt{COMMA} på kort tid – det ser jeg jo.
Min fascination stopper ligeså brat

For hvad skal jeg egentligt bruge det til{COMMA} at min krop skal være bikiniklar?
Og hvad kan jeg bruge en 3 ugers intensiv træningsindsats til{COMMA} på længere sigt?
Det er ikke sjovt{COMMA} at have en krop der ikke mere ligner det den engang var{COMMA} eller en krop der ikke er rar at være i hverken med eller uden tøj{COMMA} eller som ikke længere er egnet til aktivitet.

Jeg fatter det.
Men det store problem med ”slank og stærk på 3 uger” eller lignende forløb er netop det: Det er et fix på 3 uger{COMMA} og altså ikke nødvendigvis ændringer der har lang holdbarhed.
Hvor mange 3 ugers kure skal du have i dit liv?
For når den intense indsats og troen på{COMMA} at det skal lykkes er overstået{COMMA} og målet er nået skal du blive ved for at holde det vedlige.
Men mange af os lykkes ikke med at leve med den samme indsats over længere tid{COMMA} fordi det netop ikke helt er “levedygtigt” i vores liv over længere tid.
En anden medvirkende faktor er{COMMA} at de bevægelser og belastninger der udnyttes i øvelser for at få resultaterne{COMMA} ofte stadigvæk ligger langt fra de bevægelser og den belastning du giver din krop i dine normale{COMMA} habituelle hverdagsbevægelser. Forløbet har nemlig ofte ikke givet noget der ændrer hverdagens bevægelsesvaner{COMMA} hvor du tilbringer mesteparten af din tid.
Og efter noget tid bliver man altså nødt til at starte forfra med en ny kur.
Det vi har brug for er en hverdag der holder os i form gennem styrkende{COMMA} nærende stimuli til kroppen{COMMA} og træning som samtidigt er til at leve med

Det er bæredygtigt{COMMA} hvis du spørger mig.
Det giver også resultater der kan ses. Blot tager det noget længere tid{COMMA} men er til gengæld langtidsholdbart.
Bær din krop
Mere konkret{COMMA} så handler det om hvordan du bærer din krop hele livet. Det er det der er det afgørende når du slæber rundt på dit barn{COMMA} når du står op og arbejder ved din computer{COMMA} når du går en aftentur i stedet for at vælge sofaen{COMMA} og stadigvæk når du runder de 60 og begynder at tænke over livskvaliteten i at kunne bo hjemme i mange år endnu.
At bære din krop i gode{COMMA} nærende bevægelser når du træner{COMMA} går{COMMA} står{COMMA} squatter{COMMA} leger{COMMA} og generelt sidder mindre{COMMA} er udgangspunktet for at holde din krop stærk og bevægeapparat velfungerende hele livet.
Jeg har mødt mange ældre mennesker i træningssammenhænge{COMMA} og vi taler +80-årige. Og det jeg har lagt mærke til{COMMA} er at de der har det bedst{COMMA} ofte er dem der har lavet sin morgengymnastik. Jeg hører meget lidt om ”ekstreme makeovers” og bootcamps fra den generations yngre dage… Det giver stof til eftertanke.
Kunne du tænke dig øvelser til morgengymnastik{COMMA} hjemmetræning eller inspiration til bedre bevægelse i hverdagen{COMMA} så læs mere på hjemmesiden her
En vigtig reminder i januar måned!

Velkommen januar!
Hendes indlæg er en vigtig reminder her midt i ”januar bølgen”{COMMA} som jeg kalder det – og jeg har fået hendes tilladelse til at sende det videre ud i verden?
Kære Elin!

Vil blot dele lidt træningsglæde med dig. Jeg er i gang med modul 5 og jeg kan slet ikke få armene ned over{COMMA} hvor godt dit program gør mig. Jeg føler mig allerede en hel del stærkere og kan mærke en stor forskel i min bækkenbund{COMMA} når jeg går ture. Har ikke længere en stor tyngdefornemmelse og det er dejligt. Har også opdaget noget nyt og godt om mig selv. Som du ved{COMMA} har jeg tidligere løbet en del og i perioder haft en meget lav kropsvægt. I de perioder har jeg haft det godt med min krop og mig selv. Jeg har altid troet{COMMA} det var vægten og udseendet{COMMA} der gjorde forskellen. MEN nu hvor jeg stadig ikke har smidt de sidste kilo efter 3.barn og ikke løber{COMMA} har jeg set{COMMA} at det i højere grad handler om at mærke min krop{COMMA} kunne bevæge den og føle mig stærk. Så tusind tak for verdens bedste barselsgave søde Elin. Jeg følger dit program nøje og nyder min mor tid på måtten med dine instruktioner undervejs.
Det er ikke vægten og udseende alene der er afgørende for hvordan du har det med din krop{COMMA} eller hvordan du har det i dit liv.
Selv om vægt og udseende i yderste konsekvens betyder noget. Bare ikke alt.
Kærlig selvmedfølelse

I jagten på en krop du har det godt med og lever godt med – er

  • følelsen af at være stærk
  • positive erfaringer af din krop i bevægelse
  • og at have en krop der fungerer
– en langt vigtigere drivkraft til at have en solid kropslig alliance drevet af kærlig selvmedfølelse.
Både nu i januar{COMMA} men især hvis du vil have din krop med dig hele året.

TRÆNING ER IKKE AFGØRENDE –MEN BEVÆGELSE ER!

www.elinsolheim.dk

]