Husk: Du får gratis individuel Teams session med Elin når du følger ONLINEFORLØBET!

https://www.elinsolheim.dk/blog/blog/en-staerk-baekkenbund-er-ikke-lig-med-knibeoevelser-alene

[

Jun 4 / Elin Solheim

En stærk bækkenbund er ikke lig med knibeøvelser alene

Write your awesome label here.

Løsningen til din bækkenbund – og HEJ til et aktivt liv

Når underlivet kommer i vejen for livet…

…De fleste af os kender det{COMMA} at bækkenbund og knibeøvelser kan drille{COMMA} men vi taler ikke så meget om det. Bækkenbund og knibeøvelser er bare ikke øverst på samtalelisten.

Noget af det første{COMMA} der generelt sker{COMMA} når vi oplever en kropsdel som problematisk er{COMMA} at vores sansning af denne kropsdel ændrer sig

Vi oplever den på en ny{COMMA} anderledes måde{COMMA} og det kan være vi mærker den mere eller mindre end før. I underlivet kan det dreje sig om nye og flere sansninger i form af smerter{COMMA} ubehag{COMMA} tyngdefornemmelse{COMMA} svien{COMMA} lækage-problemer. Men det kan også ganske enkelt opleves som fravær af noget eller følelsen af en kropsdel{COMMA} der svigter. En kropsdel{COMMA} der ikke gør sit arbejde. En kropsdel{COMMA} der ikke bringer glæde. Sådan er det også med bækkenbunden{COMMA} og den mest kendte løsning er knibeøvelser.

Kan man føle skuffelse{COMMA} når en kropsdel svigter en?
Ja.

Kan det føre til{COMMA} at man får dårligere forbindelse til den kropsdel?

Ja.

Kan vi gøre noget ved det?

Ja.

Løsningen ligger i samspillet mellem bækkenbunden og resten af kroppen

  • Gennem at du har kontakt til din bækkenbund
  • Gennem at du tillader dig selv at mærke den og bruger tid på det.
  • Gennem at du kan trække vejret så frit og roligt som muligt.
  • Gennem at du kan trække vejret koordineret med bækkenbunden{COMMA} når du vil hjælpe den til at arbejde eller slappe af.
Til at træne denne kontakt{COMMA} kan du med fordel bruge en Empelvicpude. Hvis du ikke har sådan en{COMMA} kan du med fordel bruge et sammenrullet håndklæde{COMMA} eller en blød bold med en diameter på 10-15 cm.

Gå til www.empelvic.dk hvor du kan blive vejledt i brug af empelvic puden.
Se filmen{COMMA} der lærer dig at kunne trække vejret i samspil med bækkenbunden
Write your awesome label here.

Det handler om at kunne bevæge dig og have bækkenbunden med

Se øvelsen{COMMA} der programmerer din krop til at både kunne bevæge dig og at have en bækkenbund{COMMA} der gør sit arbejde sammen med bl.a. dine mavemuskler

Write your awesome label here.

Drag to resize

Næste skridt er at gøre dette i mere og mere intensive og virkelighedsnære bevægelser og øvelser

Det lærer du i SOLHEIMs onlineforløb. Vi laver meget{COMMA} meget mere{COMMA} end knibeøvelser for din bækkenbund hos os!
Skal du være den næste{COMMA} der oplever dette:
“Jeg har oplevet det vildeste: Jeg har hoppet i trampolin uden at tisse i bukserne ̶ efter bare 1 måneds træning!”

“Jeg er stadig på modul 2{COMMA} og jeg har haft en succesoplevelse!
Efter to graviditeter og tre børn er min bækkenbund brugt. Har de sidste to år haft her-og-nu-blære og haft max et par minutter at løbe på. I går kom jeg udmattet hjem efter 14 timers arbejdsdag og dejsede omkuld uden før-natten-vandladning.
Dette ville normalt afføde mindst én tur på wc inden midnat{COMMA} men jeg blev først vækket kl. 4 af tvilling 1. Og jeg nåede ind til hende at trøste{COMMA} løfte hende op og bære hende ind til manden{COMMA} inden jeg i ro og mag satte mig til rette på toilettet.
Wuhuuu{COMMA} min bækkenbund styrer!”
I SOLHEIMs træningsfællesskab for kvinder er alle faktorer{COMMA} der spiller ind taget med i din træning. Ikke mindst den ro og afspænding{COMMA} som er en nødvendig del af at blive stærkere. Det er derfor{COMMA} du får lyst til at vende tilbage til øvelserne igen og igen.

]