Husk: Du får gratis individuel Teams session med Elin når du følger ONLINEFORLØBET!

https://www.elinsolheim.dk/blog/blog/goer-din-baekkenbund-traeningsklar

[

Dec 30 / Elin Solheim

Gør din bækkenbund træningsklar!

Write your awesome label here.

De bedste øvelser til at vække bækkenbunden!

I min verden har du en stærk bækkenbund når den formår at gøre sit arbejde også når du bevæger dig{COMMA} og som kan arbejde sammen med dit åndedræt. En bækkenbund er træningsklar når den responderer på belastning.
En bækkenbund der lade sig bevæge{COMMA} og kan arbejde mens du bevæger dig er ikke noget vi bare har{COMMA} fordi vi har lavet vores knibeøvelser. Fordi det er noget vi er nødt til at træne i bevægelse. Både bækkenbunden og dens omgivelser skal bevæges{COMMA} og også stimuleres til at arbejde mens vi bevæger noget i vores krop{COMMA} eller hele kroppen. For eksempel når vi løfter vægten af et ben{COMMA} et barn eller en kettlebell{COMMA} eller vores egen kropsvægt op fra en squat eller lunge.

Dette er en super vigtigt enten du er nybagt mor{COMMA} eller du som mig blev mor sidste gang for mange{COMMA} mange år siden

Mange af os går nemlig rundt med en bækkenbund der er lidt…”rusten.” Den sidder lidt fast der nede{COMMA} eller den får ikke besked på hvornår den skal lave hvad der nede{COMMA} eller den bliver simpelthen ikke taget med når træningsøvelserne kører. Og imens går vi måske rundt og tænker vi burde have lavet flere knibeøvelser{COMMA} og møder ellers trofast op til den ugentlige løbetur eller træningspas for resten af kroppen imens…
Jeg håber ikke du nu sidder og tænker at jeg er ude efter dig{COMMA} ude efter at fortælle dig at du gør det forkert. Jeg vil blot påpege det{COMMA} at en bækkenbund enten den lige har født eller gjorde det for længe siden – ofte bliver glemt{COMMA} også af os der underviser i træning! Og i god tro{COMMA} og med sundhedsstyrelsens garanti under armen træner vi alle videre{COMMA} altså med fokus på hele kroppen{COMMA} på nær bækkenbunden. Den er faldet af vognen…efterladt til sig selv og sit knib.

Det laver vi om på med SOLHEIM

Se de bedste øvelser til at gøre din bækkenbund træningsklar i videoen nedenfor

I videoen nedenfor viser jeg hvordan du de første 8 uger efter du har født{COMMA} eller på 2-3 uger hvis det er årevis siden du fødte{COMMA} kan vække det samspil som bækkenbunden skal have med dit åndedræt og med resten af din krop. Således at du{COMMA} når du træner din krop{COMMA} også kan komme til at træne din bækkenbund. Og når du træner din bækkenbund{COMMA} også træner resten af din krop{COMMA} som vi gør det i SOLHEIMs online forløb.
PS! Har du Rectus Diastase{COMMA} er bækkenbundens samspil med dine mavemuskler og åndedræt netop nøglen til at hele og få en stærk mave igen{COMMA} så læs endelig videre.
Mange af de kvinder jeg møder i min klinik og i SOLHEIMs online forløb{COMMA} har helt basalt brug for at genfinde den kontakt der gør{COMMA} at de både kan trække vejret{COMMA} arbejde bevidst med bækkenbunden – OG bevæge sig samtidigt. Det kan være svært. Vi ved eks. at 30 % af kvinder slet ikke formår at aktivere bækkenbunden i en squat{COMMA} men vi træner squat som aldrig før{COMMA} ofte med masser af vægt på.

De kliniske erfaringer viser dog{COMMA} at de fleste kvinder efter 2-3 uger med disse øvelser{COMMA} kommer til at opdage et meget mere naturligt samspil mellem bevægelse af kroppen og bækkenbunden

Brug øvelserne nedenfor{COMMA} og få din bækkenbund tilbage på landkortet{COMMA} tilbage som en integreret del af din krop

Det er øvelser som vil hjælpe dig der ønsker at vække bækkenbunden og blive helt klar til at træne mit online forløb{COMMA} det er øvelser egnet tildig som lige har født{COMMA} og det er øvelser til dig hvor bækkenbunden simpelhen bare føles for langt væk til at være klar til træning.

Jeg har trænet med dit program de sidste par år{COMMA} siden jeg fik min søn pga Rectus Diastase (delte mavemuskler). Nu har jeg lige født vores anden søn i fredags{COMMA} og jeg vil derfor lige spørge{COMMA} hvad du anbefaler mht knibeøvelser{COMMA} indtil jeg kan gå i gang med træningen igen?

Skal jeg “bare” lave almindelige knibeøvelser for at få gang i bækkenbunden igen? Er det efter 8 uger{COMMA} man må starte op med træningen?
PS. Vil bare lige nævne{COMMA} at jeg trænede med dine øvelser igennem hele graviditeten{COMMA} og jeg fik færre problemer med mit bækken end i sidste graviditet ??
Desuden sagde jordemoderen lige efter fødslen{COMMA} da hun undersøgte mig{COMMA} at jeg har en stærk bækkenbund ? og når jeg kniber op nu{COMMA} kan jeg mærke en naturlig spænding i den tværgående mavemuskel{COMMA} hvilket jeg bestemt ikke kunne efter min sidste graviditet.
Det jeg prøver på at sige er{COMMA} at jeg føler{COMMA} at min krop er så meget bedre kørende efter fødslen denne gang takket være din træning ???? så TAK for det!
(hun skal selvfølgelig igang med de øvelser du ser i videoen her{COMMA} og fortsætter så på det online forløb{COMMA} red. )
Write your awesome label here.

Når disse disse øvelser begynder at føles mere naturlige at udføre{COMMA} vil du nemt kunne fortsætte på SOLHEIMs online forløb{COMMA} som er designet præcist til at styrke kvinders bækkenbund{COMMA} kerne og krop i øvrigt.
Vores største ønske er at give dig tillliden til din krop og din bækkenbund tilbage – både til at deltage i træning med veninderne eller kunne leve et aktivt liv som du ønsker det!

]