Husk: Du får gratis individuel Teams session med Elin når du følger ONLINEFORLØBET!

https://www.elinsolheim.dk/blog/blog/ikke-oevelser-din-nemmeste-vigtigste-traening

[

May 22 / Elin Solheim

IKKE-ØVELSER: Din nemmeste og vigtigste træning

Write your awesome label here.

Ikke-øvelser: Sådan gør du!

Ikke-øvelser kan være din redning. 

I hverdagen er det{COMMA} lidt karrikeret{COMMA} sådan for mange af os:

  1. Vil gerne træne.
  2. Får nogle gange trænet.
  3. Synes som oftest det ikke er nok.
  4. Dropper træningsplanen helt{COMMA} og spiser en pose MM´s i stedet
Der kan også være gode grunde til{COMMA} at træningsplanen ikke holder{COMMA} eks. syge børn{COMMA} flytning{COMMA} arbejdsmængden blev for stor{COMMA} pladsmangel eller mere mentalt – at man tror det er vildt og voldsomt det der skal ske{COMMA} og det i sig selv bliver en barriere for at få trænet. Hvad med at kigge på alle dine ikke-øvelser i stedet?

Skift alt-eller-intet ud i dag med denne tilgang

SOLHEIM Bevæg Dig Stærk{COMMA} som findes som et online forløb for kvinder{COMMA} arbejder målrette for at du kan træne mindre{COMMA} klogere – og bevæge dig bedre og mere.
(Find forløbet her)

Selv om forløbet lærer dig at træne med udvalgte øvelser{COMMA} er den underliggende tanke{COMMA} at de samme muskler du lærer at aktivere mere på træningsmåtten{COMMA} kan bruges mere – og dermed styrkes – effektivt i hverdagen. Og det kan nogle kvinder i mere travle perioder ofte have glæde af at gøre mere eksplicit:
Her ser du en træningsplan for ikke-øvelser:
Write your awesome label here.

Kunsten er{COMMA} at rangerede de bevægelser du bruger over træning

Halvt huksiddende stilling: Brug af baller sammen med kerne{COMMA} og især bækkenbund. 

  • Du kan bruge den når du rydder op{COMMA} lægger tøj på plads{COMMA} tømmer vaskemaskin{COMMA} snører snørebånd{COMMA} tørrer snåtnæser…Ånd ud og aktiver bækkenbunden når du kommer op herfra{COMMA} og hold forreste læg lodret – hele tiden.

Stå med mere vægt bagud + lodrette ben

  • Du kan stimulere hofter{COMMA} bækkenbund og dybe mavemuskler til at gøre sit arbejde ved at stable dig mere lodret – i din lodlinje{COMMA} som gør du ikke behøver trække ballerne ind under dig alle de timer hvor du står op i løbet af dagen.

Ånd ud og aktiver bækkenbunden ved alle belastninger (der øger bugtrykket).

  • Det er simpelt: Aktiver din bækkenbund (knob blidt men præcist) sammen med åndedrætsmuskelen ved at ånde ud samtidigt{COMMA} og mærk{COMMA} at de muskler du skal bruge til at stabilisere bækken og mave{COMMA} og have styrke i at løfte{COMMA} skubbe{COMMA} sænke{COMMA} bære – kommer indefra.

Stræk knæet helt ud ved trappetræning: Brug ballerne!

  • Det er basal arbejds-biomekanik: Hvis du går opad eller nedad trapper og aldrig helt strækker knæet ud når du står på det{COMMA} så bruger du mere forsiden af låret{COMMA} og mindre bagsiden og ballerne. Gør ballerne og bagsiden til aktiv muskelmasse ved at strække knæet helt ud{COMMA} og mærk at hoften kommer på arbejde i stedet!

Der er dage hvor du når det hele{COMMA} og de andre dage

Giv dig selv lov til at rangere: På de dage hvor jeg kun skal arbejde med 1 ikke-øvelse{COMMA} hvad skal det være for en hverdagsbevægelse?

De dage hvor jeg har overskud til at fokusere på 2{COMMA} hvad skal den anden være?

På den måde har du{COMMA} i de perioder hvor du ikke får trænet – masser af bevægelse der styrker dig.
Jeg lover dig{COMMA} du kommer til at mærke forskellen!

]