Husk: Du får gratis individuel Teams session med Elin når du følger ONLINEFORLØBET!

https://www.elinsolheim.dk/blog/blog/kvindekroppens-almindelige-men-ofte-oversete-gener

[

Feb 2 / Elin Solheim

Stressinkontinens{COMMA} nedsynkning og andre gener efter fødslen

Write your awesome label here.

Kvindekroppens almindelige – men ofte oversete gener!

Jeg er i gang med forberedelse til foredrag på Aalborg Bibliotek i morgen

Jeg bliver lidt chokeret over at læse følgende (D. Lee 2014):
  • Hver 3. kvinde oplever urinlækage ved fysisk belastning (stressinkontinens).
  • 92 % af dem{COMMA} der oplever urinlækage ved fysisk belastning (stressinkontinens) 12 uger efter fødsel{COMMA} har stadigvæk problemet 12 år senere.
12 år senere! Hvor de fleste forventer af deres krop{COMMA} at den igen er klar til at leve op til sundhedsstyrelsens anbefalinger om løbetræning{COMMA} styrketræning{COMMA} og at aktivitet er godt og sundt! Men det viser sig{COMMA} at hvis bækkenbundsfunktionen ikke kommer igen de første 3 måneder efter fødslen{COMMA} kommer den heller ikke af sig selv. Selvom årene går… Vi skal gøre noget aktivt for det.

44 % af kvinder{COMMA} der har født{COMMA} har svært ved at holde på vandet (urininkontinens) i en eller anden grad 5-7 år efter en fødsel

Hvor mange af os tænker ikke{COMMA} at når vores yngste barn er 4-5 år gammel{COMMA} så er det på tide{COMMA} at de sidste kilo smides ved at træne hårdere?

Tallene fra statistikkerne tyder derfor på{COMMA} at en del af os stadigvæk skal få kernen til at fungere bedre{COMMA} inden vi giver den gas med triatlon eller crossfit{COMMA} selvom naboen går til det 4 gange om ugen…

52 % af alle kvinder{COMMA} der har født{COMMA} har en eller anden grad af delte mavemuskler (rectus diastase)

66 % Af disse har som følge heraf en bækkenbund{COMMA} der fungerer dårligt.

Du er ikke garanteret en velfungerende bækkenbund gennem knibeøvelser alene{COMMA} hvis din kerne ikke er stabil… Få din kerne til at fungere stabilt sammen med din bækkenbund{COMMA} inden du øger belastningen gennem træning!

50 % af kvinder{COMMA} der har født{COMMA} oplever nedsynkning af blære{COMMA} tarm eller livmoder (underlivetsorganer) med eller uden symptomer

Det er godt nok mange…! Kan det passe{COMMA} at der er mange af de kvinder{COMMA} der fortsætter med og holder fast i deres løbetræning uden at vide{COMMA} hvad det kan have af konsekvenser på sigt?

Fortsæt endelig med at bevæge dig stærk. ?

]